2020-ban ünnepeljük Pósa Lajos születésének 170. évfordulóját. Sajnos a koronavírus-járvány miatt az ünneppel kapcsolatos rendezvények elmaradtak, a Pósa Lajos Társaság viszont mégis talált módot a méltó megemlékezésre. Szerezz örömet, mondj el egy Pósa verset címmel videós verselésre kérik a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.

 

A Csemadok Pozsony-Óvárosi alapszervezete és az Anser Társaság szeretettel meghívja Polgár Anikó: Paleocsontevés című gyermekverskötetének bemutatójára. A könyvet méltatja Csanda Gábor irodalomkritikus. Felolvas belőle Flóra és Kornél , a versek két főszereplője. Az est végén a szerző dedikálja a kötetet. (A meghívó a képre kattintva tekinthető meg.)

 

Módszertani bemutató napot és kézműves-konferenciát szervez a budapesti Hagyományok Háza és a Hagyományok Háza Hálózat szlovákiai irodája 2017. október 12-én és 13-án a Füleki Városi Művelődési Központban.

 

A Deák 17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériába 2015. június 15-től beköszöntött a Nyár! Táborokkal, kiállításokkal és kihelyezett tárlatokkal várja látogatóit nyári nyitvatartási idejében!

 

A Deák 17 Galéria szeretettel vár minden érdeklődőt 2015. június 6-án (szombaton) A hoppik, akikre rábízhatod a gyerekeidet című délelőtti matinéjára.

 

Habár még négy hónap van hátra a Gombaszögi Nyári Táborig, egy online játék keretében már hozzá lehet jutni az első hetijegyek egyikéhez, mégpedig ingyen! Ehhez mindössze tíz kérdésre kell válaszolni egy internetes kvízben. Minél több helyes választ ad a kitöltő, annál nagyobb eséllyel lesz ő a nyeremény tulajdonosa.

 

Jártál már olyan múzeumban, ahol a kiállított tárgyakat meg lehetett enni? Én jártam. Méghozzá Ipolyszalkán, a tájházban. Itt a befőtteket lehet megenni a szekrény tetejéről.  Éppen cseresznyeérés és -befőzés idején voltam náluk, amikor a házban az ipolyszalkai gyerekek kézműveskedtek, és ők voltak a befőzők.

 

A Csemadok Szenci Területi Választmánya 2014. július 11-től 18-ig és augusztus 11-től 18-ig nyári művelődési táborokat szervez a gyerekeknek. Az első tábor Alsóbodokon (Nyitrai járás), a második Ostrý Grúňban (Zsarnócai járás) lesz.

 

A Csemadok Szenci Területi Választmánya felhívja az iskolák és a tisztelt szülők figyelmét, hogy a tavaszi szünetben ismét megszervezi a már hagyományos olvasótáborát.

Nyári művelődési gyerektábor

 

A Csemadok Szenci Területi Választmánya 2013. július 1-től 8-ig és augusztus 17-től 24-ig nyári művelődési tábort tart a gyerekeknek. Az első tábor Ostrý Grúňban (Zsarnócai járás), a második Alsóbodokon (Nyitrai járás), a Vállalkozói Magánszakközépiskola kollégiumának Paulisz-rancsán lesz.

1. oldal / 4