Ki hinné! Már húsz éve annak, hogy megjelent a világ talán legnépszerűbb számítógépes szerepjátéka, a Pokémon. Kezdetben egyedül a Game Boy nevű játékkonzolon volt elérhető, de aztán olyan sikerre tett szert a történet, hogy készítettek belőle rajzfilmsorozatot és mozifilmet is, természetesen lehet kapni a szereplőket ábrázoló plüssfigurákat, gyűjthető kártyasorozatot és még egy csomó más kiegészítőt.

 

A Lego a világon a legelterjedtebb és legsikeresebb építőjáték. A különlegessége, hogy majdnem hatvan éve ugyanabban a rendszerben készítik, így régibb, akár több évtizeddel ezelőtt forgalomba került építőkocka is összekapcsolható bármelyik ma is kapható elemmel.

 

Hűvös novemberi estéken, iskola és tanulás után jólesik elheverni a kanapén a meleg szobában és pihenésképpen nézni valami érdekeset vagy szórakoztatót a tévében. De vajon kik és mikor találták fel ezt a fantasztikus technikai eszközt? Hogyan lett a televízió és a manapság már elmaradhatatlan társa, a távirányító az életünk ilyen fontos része?

 

Közeleg a karácsony és ilyenkor az emberek képeslapokat küldenek szeretteiknek, ismerőseiknek, barátaiknak. De vajon kinek jutott eszébe az ötlet?

 

Álmos januári reggeleken, miután ki kell kelni a jó meleg ágyból és el kell indulni az iskolába, jön a szokásos program: táska bepakolása, reggelizés, készülődés a fürdőszobában. Mosakodás, fogmosás, fésülködés. Ébredés után, álmosan biztos nem gondolsz bele, hogyan lettek az olyan fontos fürdőszobai kellékeink, mint a fogkefe vagy a tükör. Ám most itt a remek alkalom, hogy sorozatunknak ebből a részéből ezt is megtudd!

 

Sorozatunk most következő részében két olyan közlekedési eszközt mutatunk be, amelyeket naponta több százmillió ember használ biztonságos és környezetbarát módon. A lift és a mozgólépcső modern világunk igen hasznos, mégis szinte észrevétlen találmányai.

 

Márciusban végre talán megjön a jó idő, ismét ki lehet menni a jó levegőre, lehet kicsit mozogni, sportolni. Sorozatunk legújabb részében kettő, illetve négy kerékre pattanunk, és utánajárunk a kerékpár és a gördeszka történetének.

 

Hogyan lett a nyuszi húsvéti jelkép? A történet eleje a legősibb időkre nyúlik vissza. De a mai szokások is századokkal ezelőtt alakultak ki, mégpedig német területeken. Innen terjedtek el aztán Európában, majd szerte az egész világon.

 

Minden gyerek szereti az édességet, így sorozatunk mostani részében három fajtát is bemutatunk. Lesz köztük valóban elegáns cukrásztermék, igazi vásári finomság, és üzletekben kapható, nem csak a csoki miatt csábító meglepetés is. Mielőtt elkezdjük, azt azonban mindenképpen fontos elmondani, hogy édességet mindig csak módjával szabad fogyasztani, és az ezekben az ínyencségekben lévő sok cukor miatt evés után a fogmosás szinte kötelező!

 

Végre itt a nyár, hamarosan eljön a vakáció ideje is! És a nyárban az egyik legjobb dolog kétségkívül a fagyizás. De vajon hogyan találták ki az emberek a fagyit és hogyan lett ennyire népszerű? Sorozatunk utolsó részében ennek a hűsítő édességnek a történetét mutatjuk be, és utána rögtön el is megyünk egyet fagylaltozni.