Ha igazán kíváncsi természetű vagy, új sorozatunk biztosan tetszeni fog. Mindenféle felfedezésről, találmányról, a természet csodáiról olvashatsz majd benne, lesz itt tudományos, sőt fantasztikus érdekesség meg egy csomó különleges, furcsa vagy éppen egyedülálló dolog. Például a szeptemberről és az iskoláról olyan érdekesség, amikre tényleg kíváncsi vagy!

 

Itt van az ősz, itt van újra – írta Petőfi Sándor 1848 őszén. És tényleg, októberben már nagyon érezzük, hogy vége a nyárnak, vége az igazi meleg napoknak. De a kíváncsiságunk ebben a hónapban sem lankadhat, és van is miért rácsodálkozni néhány októberi érdekességre.

 

Itt a november! Ilyenkor már jobb bent lenni a meleg szobában, olvasgatni, pihenni a hosszú estéken.De tudod, hogy miértolyan hosszúk az esték novemberben? Alább többek között erre a kérdésre is választ kaphatsz.

 

December nagy kérdése mindig, hogy leesik-e az első igazi hó. Mert hát mégiscsak tél van, jönnek az ünnepek, hóembert is kéne építeni, a Mikulás is szánon közlekedik, ahhoz sem árt a hó, és a karácsony hangulata is csak ünnepibb, ha fehérbe borul a táj. Nos, ha igazán kíváncsi vagy, az oldalunkról most egy csomó érdekes dolgot megtudhatsz a hóról, a legnagyobb hóemberről, a Mikulás lakhelyéről és egy csodás kis japán településről, ahol a havazás mennyiségéhez igazították a lakóházak formáját.

 

Január kettős érzéseket ébreszt bennünk, hiszen örülünk, mert itt az új év, de sajnos ez egyben azt is jelenti, hogy hamarosan vége a jól megérdemelt téli szünetnek. Persze ha szeretsz iskolába járni, akkor ez nem jelenthet gondot. És ha szeretsz iskolába járni, akkor biztosan kíváncsi is vagy. Sorozatunk legújabb részében csillapíthatod a tudásszomjadat, és két januári jeles napról, valamint egy városról is olvashatsz, amelyet januárról neveztek el, ráadásként pedig megtudhatod, melyik a világ a legbalszerencsésebb farkasa.

 

Februárban még kemény fagyok vannak, de egy-egy naposabb délutánon néha már úgy is érezhetjük, hogy lassan enged szorításából a tél. Sorozatunk legújabb részében ezért időjóslással is foglalkozunk, aztán egy kicsit kísérletezünk, és két remek téli szórakozás, a babaház és a társasjáték történetével is megismerkedhetsz.

 

Bár február elején a medve meglátta az árnyékát, és a Mátyás-napi jóslás alapján úgy tűnik, hogy hosszú lesz az idei tél, mi azért mégis reménykedünk benne, hogy márciusban már lesznek kellemesen meleg, igazi tavaszi napok, amelyeken élvezetes kinti programokat lehet szervezni. Például görkorizást, játszóterezést, esetleg madármegfigyelést.

 

2022-ben áprilisban van húsvét, néha viszont márciusra esik ez az ünnep. Felmerül a kérdés: miért van mindig máskor a húsvét. És ha már húsvét, akkor az áprilisi rovatunkban természetesen szólnunk kell a locsolkodásról és a bárányokról is. Sok mindent megtudhatsz hát most a húsvétról, ha igazán kíváncsi vagy, akkor még azt is, hogy miért éppen Svájcban készülnek a legfinomabb csokitojások.

 

Végre itt a május! Kizöldült a természet, virágoznak a fák, szorgosan dolgoznak a méhek, minden teli van élettel. Mi lehetne jobb ilyenkor, mint egy hétvégi kirándulás? Mondjuk egy lakókocsis kirándulás! Vagy még inkább egy hőlégballonos kirándulás! Ha igazán kíváncsi vagy, most sok mindent megtudhatsz a lakókocsiról és a hőlégballonokról, különösen egy új budapesti látványosságról, de arról is, hogy májusban rendszerint van egy hűvös időszak, amikor akár a kirándulás is elromolhat. És természetesen május végén nem feledkezhetünk meg a legfontosabbról, a gyermeknapról!

 

Végre nyár van, és hamarosan itt a nagy vakáció, ami alighanem az év legjobb időszaka. Pihenés, kirándulás, nyaralás, esetleg valamilyen tábor… Sok minden beleférhet ebbe a néhány hétbe. És ha az iskolai év vége felé közeledve még mindig maradt benned tudásszomj és kíváncsiság, akkor sorozatunk utolsó részéből is érdekes dolgokat tudhatsz meg most persze  a nyárról,  a nyaralásról és a vakációról.