kab28

 

Itt az új év! Készüljünk-e, lesznek-e tavasszal országos fesztiválok, versenyek, Tompika, Duna Menti, Ipolyi? Úgy hírlik, igen. Két verseny felhívását már közzé is tették a rendezők. Ígérik, hogy tavasszal megtartják a tavaly elmaradt Tompikát, a vers- és prózamondók országos seregszemléjét. Tervezhetjük az iskolai fordulókat, s az elődöntők után remélhetőleg az idén az országos megméretésre is sor kerül Rimaszombatban. A képzőművészek ugyancsak készíthetik a pályamunkákat.

 

Külhoni és anyaországi diákok egyaránt próbára tehetik tudásukat a Nemzetpolitikai Államtitkárság Határtalanul programjának virtuális nyári vetélkedőjén, mely keretében a magyar történelemmel, irodalommal, néprajzzal, földrajzzal kapcsolatos izgalmas kérdésekre válaszolhatnak.

 

Hurrrá!!! 2019-ben is fesztiválozhatunk, versenghetünk eleget! Az országos seregszemlék időpontjait máris közzétették a rendezők. Készülhetnek a szavalók, mesemondók, bábozók, színjátszók, népdalénekesek, zenészek. S persze jó lesz, ha a jelentkezés időpontjairól sem feledkeznek meg!

 

2018-ban is lesz szavalóverseny, mesemondóverseny, készülhetnek a bábosok, színjátszók. Aztán mire minden sikert learattunk, tapsoltunk és örvendeztünk eleget, egy nagyot szusszanunk, és már itt is a vakáció. Hát nem csodálatos?!

 

A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete pályázatot hirdet „A szülők, nagyszülők életmeséi és az „Amikor kicsi voltál… Amikor kicsi voltam” témakörökben.

 

Hurrá!!! Elkezdődtek a tavaszi versenyek, fesztiválok! Lehet versengeni, erőt próbálni, és lehet találkozni a régi ismerősökkel. Szorítunk mindenkinek, régi és új versenyzőnek, fesztiválozónak.

 

2016-ban is lesz Tompika, Duna Menti Tavasz és Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny. Már közzétették a rendezők az idei országos versenyek és fesztiválok felhívásait.

 

A "Mosolyvirág" Debreceni Nagycsaládosok Egyesülete 2016-ban is meghirdeti Életmesék című pályázatát. A pályázat témái: "A szülők, nagyszülők életmeséi" és "Amikor  kicsi voltál..."/"Amikor kicsi voltam...".

 

A Learning Enterprises Alapítvány 2016-ra is meghirdeti pályázatát Angolul tanuló falvak címmel. A kezdeményezés egyik hazai támogatója a szlovákiai magyar egyetemistákat képviselő szervezet, az idén fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Diákhálózat. Az ingyenes programban önkormányzatok, civilszervezetek és iskolák vehetnek részt.

 

2015-ben nyolcadik alkalommal hirdet a vásárúti József Attila Alapiskola és Óvoda játékos mesevetélkedőt az alapiskolák 2-4. osztályos tanulói számára. Iskolánként minimum 2 csapat nevezését várjuk, felső határ nincs.

1. oldal / 4