Hurrá!!! Elkezdődtek a tavaszi versenyek, fesztiválok! Lehet versengeni, erőt próbálni, és lehet találkozni a régi ismerősökkel. Szorítunk mindenkinek, régi és új versenyzőnek, fesztiválozónak.

 

A versenylogókra kattintva részletesen is tájékozódhatsz!

 

 

Tompa Mihály Országos Verseny

Az osztály- és iskolai versenyek 2017. februárban már lezajlottak. Március az elődöntők ideje – Szencen, Galántán, Léván, Nagykürtösön, Nagykaposon lesz egy-egy. Szorítunk mindenkinek, aki továbbjutott az iskolájából, hogy találkozhassunk az országos döntőn, Rimaszombatban. Az országos döntő időpontja: 2017. április 27-29.

 

 

Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny

A népmesemondók is tavasszal kezdenek 2017-ben.  Az elődöntőt Zsigárdon rendezik meg május 16-án.

 

 

Duna Menti Tavasz

A bábozók és színjátszók zajos-hangos fesztiválja zárja tavasszal a sort Dunaszerdahelyen. A négynapos rendezvény 2017. május 30-án kezdődik. A válogatók ezt megelőzően, a hónap elején lesznek, mégpedig május 3-án Komáromban, május 4-én Királyhelmecen és május 5-én Tornalján.

 

 

Bíborpiros szép rózsa - Népzenei vetélkedő

2017-ben is készülhetnek a megméretésre a népdalénekesek és muzsikusok. A járási fordulók tavasszal kezdődnek, május 13-án Farnadon, június 25-én Vízkeleten tartanak egy-egy találkozót. Az elődöntőkre azonban már csak ősszel kerül sor, mégpedig október 7-én Királyhelmecen és október 21-én Pereden. Az országos döntő pedig már majdnem a karácsony időszakban lesz: november 24-25-én Dunaszerdahelyen.