Októberben még akad néhány hétvége, amikor nem esik az eső, nem száll a köd, kicsit melegít még a napocska is, és kicsalogat a házból, hogy erdőn-mezőn barangolj. De az őszi napfény csalóka lehet, a túrákhoz okosan kell megválasztanod, hogy mit veszel magadra.

 

A fejfedő

Ha napközben nem is fázik a fejed vagy a füled, erdei sétához, hűs völgyek, patakmedrek felfedezéséhez érdemes valamilyen fejfedőt keríteni. Lányoknak lehet ez egy mintás kendő vagy akár egy horgászsapka. Mindkettő szupermenő! A baseballsapka sosem megy ki a divatból, fiúk számára a legkézenfekvőbb megoldás. A kiválasztásánál fontos szempont, hogy kényelmes, a pántja állítható legyen, erősebb anyagból készüljön, olyan színnel és mintával, ami igazán a te ízlésed szerint való!

 

  

 

A nadrág

Túrázáshoz túranadrág való, ami rugalmas, szélálló és vízlepergető anyagból van. Egy egész napos erdei bóklászáshoz ez sokkal alkalmasabb és kényelmesebb, mint a farmer. Az idei ősz újra divatba hozta a bő szárú, alul gumis és sokzsebes nadrágot. Mindkét megoldás tökéletes túrához, de még suliba is. A nadrág szára nem lóg bele a sárba, tócsába, a sok zsebet meg azzal tömöd meg, amivel csak akarod, még az uzsonna is belefér.

 

A felső

Őszi kirándulásokhoz kifejezetten erre a célra gyártott könnyű, szellőző, vízhatlan, szélálló és meleget adó pulcsit vagy cipzáros, kapucnis polárfelsőt vegyél fel. Kiegészítheted egy bélelt mellénnyel. Ez alá már csak egy vékonyabb hosszú ujjas és egy trikó kell, amit a nadrágba tűrsz, hogy védjen a hidegtől. A lényeg, hogy ne vastag darabokat válassz, hanem inkább több réteget húzz magadra, lehetőleg olyanokat, amiket ki lehet gombolni vagy cipzározni, ha egy kicsit meleged lenne. Legyen rajta kapucni és a sok zseb, hogy tudd hova tenni a séta során összegyűjtött kincseket.

 

  

 

A lábbeli

A szabadban töltött hétvégére talán legfontosabb a cipő jó megválasztása. A lányok világos, élénk színben pompázó túracipő mellett is dönthetnek. Persze a rózsaszín lábbelit nehezebb tisztítani, mint a szürkét vagy a barnát, de megéri. A túracipő talpa masszív, ugyanakkor rugalmas, nem csúszik a nedves köveken, és nem törik. A felsőrész lehet magas szárú, ami tartja a bokát, vagy könnyebb, alacsony. Fontos, hogy vízhatlan anyagból készüljön, és hogy vastagabb vagy dupla zoknival is kényelmes legyen.

 

  

 

A sál

A nagy kötött téli sálak ideje még nem jött el, de vegyél elő egy vékony csősálat! Az még nem lesz túl meleg, viszont megvéd a megfázástól, és ha a kedvenc színedben pompázik, esetleg összeillik a sapkáddal, kendőddel, érdemes megmutatni a világnak! Ha nem szereted a csősálat, válassz garbós nyakú pulóvert, idén újra divatos!