Már csak párat kell aludni, és itt a vakáció! Annyi szuper dolog vár a nyáron! A legjobb a fürdés, akár tóban, akár strandon, és lehetőleg egész nap. Néha jöhet egy-egy kirándulás, erdei túra, de aztán megint fürdés! Nem is kell semmi más, csak egy kis napfény meg fürdőruha meg naptej és sapka és napszemüveg és törölköző, strandpapucs, esetleg úszógumi…

Hoppá, azért néhány dolog mégis kell a zavartalan vakációzáshoz! A legfontosabbak egy csokorban!

 

Fürdőruha

A fürdőruha kulcskérdése a nyárnak. Nehéz eldönteni, milyen legyen, hiszen akkora a választék! A fiúk válogathatnak a bővebb, szűkebb, hosszabb vagy egészen rövid szárú fazonok között, ráadásul sokféle minta és anyag nehezíti a dolgukat. A lányoknak bikinit, tankinit és egész fürdőruhát kínálnak a divattervezők és a boltok megszámlálhatatlan fazonban, színben, mintával és kiegészítővel.

 

  

 

Egyet jegyezz meg: a kényelem a lényeg. Mindig azt a darabot válaszd, ami se nem túl bő, sem nem szoros, tudsz benne mozogni, nem akadályoznak mindenféle lógó kiegészítők, az anyaga tartós, nem átlátszó, könnyen szárad. Ha ez megvan, jöhet a többi szempont. 2023-ban a csokoládé, a narancs, a fekete mellett a Barbie-színek az igazán menők, vagyis a rózsaszín minden árnyalata, a babakék és a fűzöld. Legtrendibbek az egyvállas fazonok és a fodros darabok, de a növény vagy egzotikus nyomatokkal díszített fürdőruhákban is büszkén vonulhatsz a strandon.

 

  

 

Napszemüveg

A napszemüvegnél legfontosabb szempont a lencse megfelelő UV-védelme. Olyan kell, ami ténylegesen megvédi a szemed a káros napsugaraktól. Legjobb, ha optika szaküzletben választasz a szüleiddel egy megfelelő darabot, úgy biztos lehetsz a megfelelő minőségben. A hatalmas szögletes keretekbe és a cicafazonokba idén különféle színű lencséket is illesztenek – az évad színe a pink –, de jó hír, hogy újra divatosak a sportosabb darabok is, így egyszerre lehetsz praktikus és trendi.

 

  

 

Naptej, krém, szúnyogriasztó, ragtapasz

Mindenképpen legyen a hátizsákodban vagy a strandtáskában egy minimum 30, de jobb, ha 50 faktoros naptej, s mielőtt kimész a tűző napra, már kend be magad. Egy napégés és rovarcsípés esetére való nyugtató krémet is tehetsz mellé, vízparton, de erdőben, hegyekben is szükséged lehet rá. Jól jöhet este a tóparton a szúnyogriasztó, a ragtapasz meg bármikor, bárhol.

 

  

 

Sapka

A napszúrás és a leégés ellen legjobb védelem a sapka, a szafari- vagy a szalmakalap. Miért ne csinálnál divatot belőle? A szafari stílus mindig menő!

 

  

 

És a legfontosabb: a fagyi és a lángos mellett ne feledkezz meg a vízről sem! Nagy melegben a folyadékpótlás létkérdés. Hajrá, nyolc pohár víz naponta!