Nem a ruha teszi az embert, biztosan ismered a szólást. A belbecs számít, nem a külcsín, szokták mondani. Az ész a fontos, nem a haj, éneklik még a dalban is. Ez mind biztosan igaz, de akkor miért számít mégis, hogy mikor mit veszünk fel, hogy miben járunk például suliba, vagy hogyan áll a hajunk? Vágjunk most rendet ebben a kóctömegben, és nézzük meg együtt, mire érdemes odafigyelni és mire nem, amikor a külsőnkről van szó.

A haj az egyik leglátványosabb dolog rajtunk, ezért nem mindegy, hogy hogyan viseljük. Olyan frizurád legyen, amilyen illik hozzád. Egy átlagos iskolás hétköznapon, amikor tornaóra vagy edzés is van, jó, ha a hajad nem zavar mozgás közben, és könnyen rendben tudod tartani. De nem kell rövidre levágatnod ahhoz, hogy ez így legyen. A lányoknak egy regiment eszköz lehet a segítségére az egyszerű is mégis szép hajviselet kialakításában: a fonás, a tűzés, a csatok, a gumik, a kendők és pántok. Viszont a fiúknak sincs okuk panaszra.

 

Lányok

Az idén újra divatba jött a kendőviselet, amivel minden nap új külsőt varázsolhatsz magadnak. Akkor is hordhatod, ha nem egészen hosszú, hanem félhosszú vagy fül alá érő hajad van.

 

Divatos kiegészítők a kendő mellett a pillangó alakú műanyag csatok mindenféle színben: jöhet a rózsaszín, a halványlila, a türkiz, a sárga és a fűzöld!

Ha hosszabb hajat szeretnél vagány és tartós frizurává alakítani, fond be, de ne egy, hanem két, négy vagy akár több fonatba, idén ez a trend! Még menőbb, ha a tincseket több kisebb kontyba csavarod a fejtetőn vagy a füled mellett.

A fonatokat is feldobhatod csatokkal, színes gumikkal, kendővel. Arra azonban mindig ügyelj, hogy a színek harmóniában legyenek az öltözékeddel, elvégre nem karácsonyi égősornak öltözöl egy jelmezbálra. Két-három színnél többet ne halmozz magadra, mert itt is igaz a régi bölcsesség: a kevesebb több! Egy-két látványos dolog tökéletesen elég egy öltözékben.

 

     

 

Fiúk

A legtöbb fiú rövid hajat hord, de mégsem szereti, ha ugyanúgy néz ki a frizurája, mint mindeniké a környéken. Van egy remek módszer, amivel kitűnhetsz a többiek közül, és egyedivé varázsolhatod a megjelenésedet: a csíkok!

 

Megint divatba jöttek a hajba borotvával vagy hajnyírógéppel vágott csíkok és minták, elég csak megnézni a világ legjobb focistáinak a képeit. Ők mindig tudják, mi a trendi!

Ha ennyire rövid hajat mégsem szeretnél, lehet lágyabb frizurád kicsit hosszabb hajból, pl. ahogy a koreai fiúbandák divatba hozták. Hordhatod elválasztva, homlokba, hátrafelé fésülve, ahogy csak tetszik.

Ha a hosszabb haj híve vagy, jó hírem van: a fiúknál is nagy divat most a fonás. És nincs is vele sok gond. Próbáld csak ki!