Sziasztok, lányok! Farsang van, tudjátok? Idén egy kicsit más, mint eddig, hiszen elmaradnak a nagy bálok és bulik. De nem kell, hogy ez a kedveteket szegje, hiszen most mindennap hordhattok maszkot, nem igaz?! Így most mindennap lehet maszkabál!

 

Hogyan dobjuk fel a kötelező szájmaszkot?

A farsangi hangulathoz nem kell más, csak néhány egyszínű szájmaszk, textilre való filc vagy folyékony textilfesték, tű, színes cérnák, szalagok, flitterek és persze a fantáziátok!

 

Festékkel

Az egyszínű szájmaszkra textilfestékkel, ecsettel fess vagy nyomtass mintát. A nyomtatás történhet akár krumplinyomda segítségével:  egy félbevágott krumpliból faragj pecsétet, mártsd bele a textilfestékbe, és nyomd a maszkra. A továbbiakban járj el a festék használati utasítása szerint.

 

     

 

Rajzzal

Textilre való filccel rajzolj a maszkra bajuszt, szakállt, orrot, szemölcsöt, szeplőt, hagyd száradni, öblítsd ki, és viseld bátran!

 

Csillogással

Ha pedig egy kis báli csillogást szeretnél , díszítsd a maszkot rávarrt színes szalaggal, flitterekkel! Ne fogd vissza a fantáziádat, hiszen farsang van! Éljen a rózsaszín csillám!