Sziasztok, lányok! Félősek vagytok? Féltek a szellemektől, a múmiáktól vagy esetleg a pókoktól? Igen? Akkor október utolsó napja a tiétek! Nemcsak félnetek nem kell, hanem még élvezni is fogjátok ezt a napot.

Hogy miért? Mert alkalmatok lesz arra, hogy a félelmetes lények bőrébe bújjatok, és egymást is ijesztgetve jól kinevessétek őket! A kelta eredetű amerikai ünnep, a halloween ugyanis pontosan erről szól. A legenda szerint ezen a napon a túlvilági lényeg elvegyülnek az emberek között, de ha cselesek vagyunk, és úgy nézünk ki, mint egy közülük való, nem ismernek fel, és nem tudnak bántani sem. Micsoda csel! A pókjelmez persze nem véd meg a pókcsípéstől, de jó mulatság, az biztos!

 

Papírmúmia

Egy darab karton, fehér fonal és színes ceruza a szem megrajzolásához: ennyi kell, és máris kész a horrormúmia.

 

Töklámpás

A töklámpás kötelező kelléke a halloweennek. Egyszerűen elkészíthető. A késsel persze bánjatok óvatosan, vagy bízzátok egy felnőttre a munkát. Minél borzasztóbb a tök ábrázata, annál jobb!

 

  

 

Tökszellem

Az amúgy is rémisztő töklámpás szelleme a világ legrémisztőbb dolgainak egyike, az biztos. Nem kell hozzá más, csak néhány tekercs géz, némi ragasztó és egy filc, a félelmetes ábrázat megrajzolásához.

 

  

 

Rémmuffin

Egy egyszerű, fincsi csokimuffint is félelmetessé tehetsz némi keményre vert cukros tojásfehérjehab és egy-két csokipasztilla vagy cukorgyöngy segítségével.

 

Pókháló

A fonal vastagságú pókháló pók nélkül is riasztó látvány, és egy ajtókeret kidekorálására nagyon alkalmas. Fonal, ragasztó (ragasztópisztoly) és fantázia, csak ennyi kell.