Sziasztok, lányok! Végre tavasz! Mindenki rohan a kertbe. (Messzibbre most úgyse nagyon lehet!) Legjobb ilyenkor a növényekkel bíbelődni! Ha nem a kertben, akkor legalább a balkonon, gangon, teraszon, szobában.  Itt az ideje, hogy kertészkedjünk! Íme, néhány hasznos tipp, amivel a növényápolás izgalmas kaland lehet!

 

Szaporíts magról!

Nincs lenyűgözőbb, mint nedves vattán csíráztatni egy semmi kis magot. Vagy a fekete földbe dugni, aztán figyelni, ahogy előbújik és napról napra egyre nagyobb és erősebb lesz az apró növény. Ez már igazi teljesítmény, hiszen a majdnem semmiből hozunk létre valamit! Ha igazán hasznos tevékenységre vágytok, válasszatok valamilyen zöld fűszert. Például mentát, és nyáron már saját termesztésből főzhettek teát. De próbálkozhattok csilipaprikával is, főleg ha szeretitek a csípős ízt az ételekben.

 

  

 

Növessz saját dzsungelt!

A pletyka elképesztő gyorsan nő. A szobapalkáról elég levágni egy megfelelő szárat, s akár egy pohár vízben is meggyökeresedik. A csokrosinda hosszan lecsüngő szárain apró utódnövények fejlődnek. A fésűs korallvirág pedig – ha jól gondozzák – egész évben virágzik. Nem telik bele sok idő, és ezekkel a növényekkel igazi őserdőt nevelhettek magatok köré!

 

  

 

Tedd egyénivé a cserepeket!

Az agyagcserepeket festéssel színessé varázsolhatjátok, az egyforma palántázópoharakat, hajtatócserepeket pedig egy-egy színes, jelölőkővel díszíthetitek, és máris nem fogjátok összekeverni a majoránna hajtást a bazsalikommal! Jó munkát!