A gyerekekkel is ünnepelt a Bányászati Múzeum Rozsnyón. 120. születésnapja alkalmából ősszel rajzpályázatot hirdetett az iskolások számára A Bányászati Múzeum a gyerekek szemével címmel. A pályaművek bármilyen technikával készülhettek, a megkötés csupán a témát illetően volt, annyi, hogy az alkotások valamiképpen a múzeumról, a tekintélyes 120 éves történetéről szóljanak.

Ábrázolhatják akár a múzeum szép épületét, a kiállításaiban látható tárgyak valamelyikét, megjeleníthetik az egykor híres gömöri bányászat emlékét.

 

  

 

  

 

     

 

Érkezett is vagy 120, jobbnál jobb munka a város és a környék iskoláiból. A zsűri értékelt, december elején pedig a múzeumban ünnepélyes keretek között kiosztották a díjakat és a velük járó szép ajándékokat. Aztán pedig megnyílt a kiállítás a pályázatra beérkezett alkotásokból. Ti is megnézhetitek, ha éppen arrafelé jártok. 2023. február 28-ig tart nyitva.

Bekapcsolódott a versenybe a Rozsnyói Református Egyházközség Alapiskolája is. Tanulói munkáinak értékét több díjjal ismerte el és jutalmazta a zsűri. Oldalunkra ezekből az alkotásokból válogattunk.