Csukás Istvánnak biztosan sok meséjét ismeritek. Híres mesehőseiről, Süsüről, az egyfejű sárkányról, Pom Pomról, Mirr-Murról, Gombóc Artúrról ráadásul nemcsak a könyvekben olvashattok, hanem színpadon, rajzfilmekben is találkozhattok velük. Most megismerkedhettek Ágacskával, először Kassán, a Thália színpadán, aztán biztosan még sok más városban és faluban is.

A zenés mesejáték bemutatója szeptember legvégén volt a kassai színházban. Hogy ki ez, mi ez az Ágacska? Mondhatnánk, egy közönséges faág, amit a vihar letört egy öreg platánfáról. S akkor hogyan lesz ebből mese? Nagyon jól. Hiszen tudjátok, Csukás István tollán bárki és bármi legegyszerűbb esete is képes fantasztikus történetté kerekedni.

 

     

 

Ez az Ágacska például, amint hirtelen a földön találja magát, azt kezdi firtatni, hogy mégis ki ő és mi ő. A virágtól, lepkétől, gombától megtudja, hogy leginkább az emberre hasonlít, de nem ember. Vándorútra indul, hogy választ találjon a kérdésre. Sok fura kalandba, kacsák, békák harcába keveredik. Megismerkedik egy kancsal kacsával, egy folyton röhögő békával, egy pösze egérrel. Kiderül, hogy mindannyiuknak valamilyen félelmet kell legyőznie, ami azonban csak együtt, egymás segítve sikerülhet.

 

  

 

A sok játék, bolondozás egy festőnek is köszönhető a darabban, aki egyben titkos varázsló, és vicces színészekkel barátkozik. Jó szórakozást nektek is!

 

Fotók: Thália Színház