kab21

 

2024. februárjában a komáromi Szinnyei József Könyvtárban vendégeskedett a kalóz és a kapitány, a két bátor nyúl, akinek hajós kalandjairól ti is sokat olvashattatok már a kaboca-ban.

A nyuszik hősies utazásának története karácsonyra könyvben is megjelent a kaboca-könyvek sorozatában. Hát ezt a szép könyvet vitték most magukkal, és mutatták be a könyvtárban a kíváncsi olvasóknak. A bemutatón ott volt Balla Margit szerző, aki a nyulak kalandjait megírta, és Baka Vida Barbara, lapunk munkatársa.

Ahogy az már az ilyen találkozókon lenni szokott, az olvasókat mindenféle dolog érdekelte a nyulakról, a hajójukról, a kalandos útról, a könyv megszületéséről, de még lapunkról, a Kabócáról is kérdezgettek. A vendégek aztán meséltek is eleget, sőt még titkokat is elárultak. Margit például elárulta, hogy a történetek írása közben hallotta a nyulak civakodását (a fejében persze). S hogy tényleg megesett-e a két tapsifülessel mindaz, amit a könyvben leírt? Bizony, a történetek igazak, állította a szerző, mindegyik esetnek valóság az alapja. Végül aztán még azt is megkérdezte valaki, hogy tudnak-e a nyulak egyáltalán úszni. A hallgatóság nagy megdöbbenésére kiderült, hogy nem. Pedig ha már egyszer hajózásra adták a fejüket, bizony nem ártana megtanulniuk.

 

Fotó: Baka L. Patrik