Sokszor és sok helyen olvashattál már arról, hogy a kutyák legkönnyebben jutalmazással vehetők rá arra, hogy megtanulják, amit egy jólnevelt négylábúnak tudnia kell. A jutalomfalat a legtöbbször valami nagyon ízletes dolog, egy karika virsli, egy darabka sajt vagy főtt máj. Valami olyasmi, amit máskor nem kap.

 

Igen ám, de mivel ajándékozd meg a kedvencedet, amikor nem tanítod, hanem ünnepelni szeretnéd őt? Ha tudod, mikor született a kiskutyád, megünnepelheted a születésnapját. Ha ezt a dátumot nem ismered, megtarthatjátok annak a napnak az évfordulóját, amikor hozzád került a kutyus. De kitalálhatsz akár egy Nemzetközi Bundás Morzsi Napot vagy bármi hasonlót, csak hogy egy kicsit még jobban kényeztethesd kedvencedet, még jobban kimutathasd, mennyire örülsz, hogy veled van.

 

Mint tudod, a kutyák nagy haspókok. Ezért a szeretet kimutatásának legjobb módja – egy kiadós séta mellett – a finomságokkal való elhalmozás.

Az alábbi receptet egy felnőtt segítségével bátran kipróbálhatod, és az eredménnyel a legközelebbi kutyanapon elkényeztetheted az ünnepeltet. Csak el ne csapja a hasát!

 

     

 

Kutyakeksz

 

Hozzávalók:

500 g teljes kiőrlésű liszt, 1 tojás, 1-2 dl húsleves.

 

A hozzávalókat egy tálban gyúrd össze, majd egy lisztezett felületen sodrófával nyújtsd ki kb. 1 cm vékonyra, és szaggasd ki valamilyen formával. 175 fokra előmelegített sütőben süsd 20-25 perc alatt ropogósra.

 

Extra belevalók:

apróra vágott szalonna, apróra vágott répa, zöldfűszerek, főtt máj, sütőtök.

 

Ezek bármelyikét belekeverheted a tésztába, sőt, a liszt egy részét zabpehellyel is kiválthatod. Jó kísérletezést! Tartsd észben, ez csak jutalomfalat, egyszerre csak egy-két darabot adj belőle a kutyusnak!

 

Májas kutyakeksz

 

Hozzávalók:

150 g csirkemáj, 1,25 dl húsleves, 150 g kukoricadara, 300 g teljes kiőrlésű vagy graham liszt, 1 tojás, 3 evőkanál olaj, apróra vágott petrezselyem.

 

A csirkemájat 10 perc alatt főzd meg a húslevesben, majd turmixold össze az egészet, és a többi hozzávalót egy tálban gyúrd hozzá ehhez a masszához. Deszkán sodrófával nyújtsd vékonyra a tésztát, szaggasd ki pogácsaszaggatóval és előmelegített sütőben süsd ropogósra 20-25 perc alatt. Hagyd hűlni, majd tárold légmentesen záródó dobozban.