A Békei Alapiskolában gazdag kulturális programmal készültünk 2016-ban a karácsonyi ünnepi időszakra. A kultúrházban a községi hivatal jótékonysági koncertet szervezett, ahol énekkarok és meghívott vendégek szerepeltek, s az iskolások és óvodások is felléptek.

A gyerekek karácsonyi verseket szavaltak, daloltak, táncoltak. A terem megtelt a sok érdeklődővel. Vendégek is érkeztek, akiket a szülők a végén még házi süteménnyel és forralt borral is megkínáltak. A karácsonyt megelőző napokban a gyerekek mendikálni jártak a faluban. A szép régi szokást felelevenítve jártak házról házra, karácsonyi énekeket énekeltek, és saját készítésű képeslapokkal kívántak boldog ünnepeket a háziaknak. A köszöntésért édességet és gyümölcsöt kaptak. Ezzel a szokással hagyományt szeretnénk teremteni, reméljük, jövő karácsonykor is mendikálunk majd a faluban.

 

 

Külön öröm volt számunkra, hogy a koncert bevételét és a fiatalok a mendikáláskor összegyűlt pénz egy részét is az iskola és az óvoda támogatására ajánlották fel. Szép gesztus. Bárcsak sokan segítenék ilyen módon is az iskolákat!

 

Vízkeleti Melinda, pedagógus