2014. októberi számunk meseoldalán Pudlimász kertet tervezett, növényeket ültetett. Ám egy reggel feldúlva találta a szépen alakuló művét. Mi történhetett? Az ipolysági Pongrácz Lajos Magyar Tannyelvű Alapiskola 3/b osztályosai, amint tanító nénijük, Kovács Anikó írja, nagy örömmel láttak munkához, és nem is egy remek befejezést írtak a meséhez. Fogadjátok, olvassátok szeretettel!

 

Pudlimász kétségbeesetten rohant Imbusz mesterhez.

– Valami baj történt a kertben – mondta.

– Nézzük csak meg azt a kertet! – válaszolta a mester, és szelíden megsimogatta Pudlimász fejét.

Alaposan körülnéztek, és furcsa nyomokat vettek észre a földön.

– Jaj! – csapott a homlokára a mester. – Hát persze, ez traktornyom! Este elvitték a traktort. De nem fért ki máshol, csak erre tudott kimenni az udvarból. Én pedig teljesen megfeledkeztem a kertedről.

Pudlimász szomorú lett, hiszen annyit dolgozott a kerttel.

–  Építünk új kertet, de azt már elkerítjük! – mondta a mester.

Pudlimász nagyon megörült. Újra beültették a kertet, és még ma is együtt gyönyörködnek benne.

 

Dobos Boglárka

 

Ekkor Pudlimász és Imbusz mester meglátott egy varangyot. Rögtön az jutott az eszükben, hogy talán ő rombolt a kertben.

– Na de egy varagy mit tud ártani? – kérdezte Pudlimász.

– Nagyon sokat, ha is nem hiszed! Mondjuk, ezt itt! –  mutatott körbe Imbusz mester.  – Megeszi a leveleket, széttapossa a virágokat.

–  Értem. Nézd, most is egy levél van a nyelvén!

Pudlimász menten kergetni kezdte a varangyot. De ahogy kergette, csak nagyobb lett a baj. Most már nemcsak néhány, hanem valamennyi virág össze volt taposva.

Imbusz mester rákiáltott  Pudlimászra:

–  Pudlimász, azonnal hagyd abba!!!

Erre Pudlimász megállt, és nagyon elszégyellte magát.

Imbusz mester Pudlimász segítségével kiszedte a földből az összetaposott növényeket, és új magokat vetettek a földbe. Elhatározták, hogy megvárják, míg újra kinyílnak a virágok, de most már sokkal jobban fognak vigyázni a kertre.

 

Gál Viktória

 

Pudlimász nagyon elszomorodott, amikor meglátta a felborított krizantémcserepeket és a legyúrt füvet. Bánatában sírva fakadt. Aztán elment Imbusz mesterhez, hogy tanácsot kérjen tőle. Imbusz mester megsajnálta őt, és segített helyre hozni a károkat. S újra szép lett a kert.

 

Felyo Bianka

 

Pudlimász és Imbusz mester észrevette, hogy egy béka van a kertben. Nagyon elszomorodtak. Aztán Pudlimász felült a triciklijére, és elment a gazdaboltba. Vett újra bokrokat, fűmagot. Elültette, megöntözte őket, és éjjel-nappal őrizte a növényeit.

 

József Márk Czobor