Tardoskedden, a Szemerényi Károly Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában közel tíz éve nagy sikerrel működik a Rezeda Bábcsoport. A csoport minden évben feldolgoz egy-egy, a gyerekek által közkedvelt és egyben tanulságos mesét. A 2017-es év egy kicsit rendhagyóra sikeredett annyiban, hogy most nem egy magyar népmesére, hanem egy téli, karácsonyi történetre esett a választás, mégpedig A Mikulás kesztyűje című mesére.

A történet egy kedves kis nyúlról szól. A bátor füles az erdőben megtalálja Mikulás apó kesztyűjét, és kalandos körülmények között visszaszolgáltatja a tulajdonosának. A darab kiválasztása után gőzerővel kezdett dolgozni a társulat apraja-nagyja. Az olvasópróbák – mint mindig – most is nagyon jó hangulatban zajlottak. Készültek a bábok és a nélkülözhetetlen kellékek.

 

  

 

Napról napra, hétről hétre látványos előrelépés mutatkozott a gyermeksereg teljesítményében, mígnem elérkezett a nagy nap. A szereplők készen álltak a darab bemutatására. Elsőként a község magyar óvodásai, azután pedig iskolánk alsó tagozatos diákjai élvezhették a fergeteges előadást. Természetesen a szülőknek, nagyszülőknek és az iskolabarátoknak is előadtuk a mesét. Végül pedig az idősek napközi otthonának tagjait varázsolták el játékukkal az ügyes rezedások. A bábcsoport, elmondhatjuk, nagyon tartalmas negyedévet tudhat maga mögött. De a munka folytatódik, a társulat valamennyi tagja továbbra is azon fáradozik, hogy öregbítse jó hírét drága alma materének.

 

Bíróczi Renáta, a bábcsoport vezetője