A Gömörhorkai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

 

Gömörhorkai Magyar Tanítási Nyelvű Alapikolába a 2012/2013-as tanévben 26 tanuló jár. Az elsősök a harmadikosokkal, a másodikosok a negyedikesekkel tanulnak együtt. Családias a légkör nálunk, figyelünk egymásra, és az elsősöket is mindig segítjük a beilleszkedésben.

Két tanító nénink és egy napközis tanító nénink van. Délután szakkörökbe járunk, angol nyelvi és kézimunkakörbe. Bekapcsolódunk sok versenybe, mint a Katedra-, a szavaló-, honismereti és a különféle rajzversenyek. Minden tanévben összegyűjtünk néhány elismerést vagy oklevelet. A számítástechnikai szaktanterem és a könyvtár a kedvenceink közé tartoznak az iskolában.

 

A Gömörhorkai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola   A Gömörhorkai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola   A Gömörhorkai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

 

Arra is ügyelünk, hogy az iskolánk kívül-belül szép legyen. Munkáinkat bemutatjuk a faliújságon, hogy az iskola vendégei és a szülők is láthassák és együtt örülhessenek velünk. Anyák napján és karácsonykor minden évben műsort adunk a kultúrházban. Farsangi maszkabált rendezünk, és az elsősök beíratása is mindig ünnep nálunk. Nagy, gyepes udvarunk van, jókat lehet itt tornázni, futkározni, játszani. Közel az erdő, ott meg nagyokat szoktunk sétálni. Egyszóval vidám az élet nálunk.

 

Ha kedvetek van, és erre jártok, látogassatok el hozzánk! Mindenkit szeretettel várunk! Akár az interneten is: http://zsmgemhorka268.webnode.sk

 

 A Gömörhorkai Iskola 4. osztályos tanulói

 

A Gömörhorkai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola tanulóinak munkái