Folytatódnak a beiratkozások a magyar tanítású nyelvű alapiskolákban Léván, Szencen és Dunaszerdahelyen. Minden érdeklődőt, szülőket és leendő diákokat egyaránt szeretettel várnak az intézmények.

 

Beiratkozási műsoros délután a Juhász Gyula Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában Léván

Időpont: 2015. január 23., péntek, 16.30 óra

Helyszín: Junior Művelődési Központ

Nyitott napok

Időpont: 2015. február 10-13.

Helyszín: az alapiskola épületei

Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a délelőtti és délutáni oktató-nevelő folyamatba. 2015. február 12-én, csütörtökön a délelőtt folyamán az első osztályosok bemutató foglalkozás keretén belül adnak számot az eddig megszerzett tudásukról.

 

Beiratkozási ünnepség a Szenczi Molnár Albert Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában

Időpont: 2015. január 23., péntek, 15.00 óra

Helyszín: Szenczi Molnár Albert Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Szenc, Molnár Albert tér 2.

A beiratkozási ünnepségen fellép a Kuttyomfitty Társulat a Cirkusz Folklórikusz című előadásával. A társulat új műsorában láthatóak lesznek olyan világszámok, mint a ripsz-ropsz csapásolás, helyben forgás irniksz-birniksz, lavírozás 5 üveggel, kunsztok 3 bottal! De lesz medvetáncoltatás, idomított kecskék, erőfitogtatás, egyensúlyozás kötélen, akrobata csapat is. Világszenzációk, amelyeket a nagyközönség együtt, egy műsorban még sosem látott!

 

Iskolaváró Kampány a magyar iskolákért Dunaszerdahelyen

Időpont: 2015. január 24., szombat, 14.00 óra

Helyszín: Városi Művelődési Központ, Dunaszerdahely, Bartók Béla sétány 788/1.

A Magyar Megmaradásért Polgári Társulás és a Városi Művelődési Központ szervezésében kezdődik az Iskolaváró kampány a magyar iskolákért. Fellépnek: az Aranykert Bábszínház, Vadkerti Imre és Zsapka Attila. Minden gyermeket és szülőt szeretettel várnak a szervezők.