Aranyhalat szeretnél? És azt tudod, hogy mi az aranyhal három kívánsága? Ha teljesíted azokat, a gyönyörű halacskád vidáman éldegél majd nálad akár huszonöt évig is!

 

Az akvárium

Nagynak tűnhet egy kilencven literes akvárium, de egy aranyhalpár legalább ekkorában érzi magát igazán jól. Hiszen az aranyhal nagy termetű, akár 10-20 centisre is megnőhet. Párban tartásukat javasolják a szakemberek. Az akvárium vizének klórmentesnek kell lennie. Szűrőberendezéssel, vízforgatóval tarthatod tisztán, és legalább hetente kétszer a víz harmadát cseréld ki hideg, friss vízre. Nyáron ügyelj, hogy ne melegedjen túl a víz.

 

 

Kövek, zöld növények

Az akvárium alját nagyobb szemű kaviccsal borítsd be. Telepíts bele élő növényeket, de számíts rá, hogy gyakran kell őket pótolnod. Az aranyhal ugyanis mindenevő, a friss növényeket is örömmel elfogyasztja. Az akvárium tisztításához szükséged lesz egy jó hálóra is.

 

  

 

Az eledel

Legjobb, ha boltban vásárolt speciális haleleséggel táplálod a halaidat. Ez granulátum formában kapható. Egyszerre csak annyit szórj az akváriumba, amennyit 5-8 percen belül elfogyasztanak, mert az úszkáló maradék a halak számára veszélyes lehet. A granulátumot etetés előtt áztasd be vízbe, mert ha majdnem szárazon jut a halacska gyomrába, ott felpuffad és megbetegítheti az úszóhólyagját. A granulátum mellett időnként adhatsz főtt spenótot vagy salátát és élő eleséget, pl. garnélát is, de csak kiegészítésnek, kis mennyiségben. A halacskák hamar megtanulják, ki eteti őket, és nagyon kedves látvány, amint elkezdenek fel-alá úszkálni az eleséget várva.