Pszt! Kezdődik a mese! Cicúr és Kifli kutya a parkba indul. Lulu macska persze nem tart velük. Szaglászás a bokroknál, majd megérkezik a titokzatos vendég… Itt ért véget a felolvasás. A folyatást a hallgatóságnak kellett kitalálnia. Ki lehet a titokzatos vendég? Honnan érkezett?

A gyerekek először lerajzolták a szereplőket − a lányok persze inkább Lulut, a fiúk meg valamelyik kutyát −, aztán következett a játék. Jelmezekbe bújtak, és előadták a vendég érkezésének történetét.

 

     

 

  

 

Hát így! A sok program, a beszélgetések, felolvasások meg persze a nézelődés és vásárlás mellett 2022 októberének legelején a Millenáris Parkba kilátogató gyerekek még játszhattak is Budapesten a Nemzetközi Könyvfesztiválon. Akár a -könyvek hőseivel, hiszen a mi könyveink is ott sorakoztak a polcokon. Megismerkedhettek például Cicúr és többiek történetével, belelapozhattak a könyvbe, találkozhattak az írójával, Balla Margittal, ráadásul játszhattak is vele egy jót. Aki pedig jobban figyelt, azt is észrevehette, hogy az Agancsi és Nyakkendi történetek szerzője, Eva Urbanová ugyancsak ott van a fesztivál vendégei között, s aki kérte, annak dedikálta is a vicces agancsosokról szóló könyvét, amibe a 2022. októberi -ban te is beleolvashatsz.