Azon gondolkodtam, vajon mivel lephetném meg a barátaimat húsvétkor. Sok minden eszembe jutott. Feldíszítem a lakást a fogadásukra, veszek egy élő kisnyulat... Aztán támadt egy igazán fantasztikus ötletem! A süti! Annak mindenki örül (legfőképpen én magam)! Készítek egy olyan süteményt, amelyik nagyon finom, és olyan gyorsan elkészül, hogy észre sem veszem! Ha húsvét után megmaradna sok csokitojás, azokat is felhasználom majd egy következő adaghoz!

 

Hozzávalók:

300 g csokoládé (lehet ét- vagy tejcsoki vagy a kettő keveréke, a lényeg, hogy finom legyen!), 125 g vaj, 3 evőkanál méz, 200 g vajaskeksz, 100 g pillecukor (marshmallow), apró csokitojások dísznek a tetejére, műanyag tál, spatula vagy fakanál, egy tiszta zacskó, sodrófa, alufóliával bélelt lapos tál.

 

Munkamenet:

1. A kekszet egy zacskóba teszem és bekötöm. Sodrófával összetöröm úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok is, de egy része porrá törjön. A pillecukrot, ha nagyobb darabok, apróbb kockára vágom.

2. A csokoládét a vajjal együtt felolvasztom a mikrosütőben, de vigyázva, percenként átkeverem, hogy a csoki meg ne égjen.

 

     

 

3. Amikor a csoki felolvadt, hozzáadom a kekszet, a mézet, a pillecukrot. Alaposan átkeverem, hogy minden darabka kekszet és pillecukrot bevonjon a csoki.

4. A masszát 3 cm vastagon elegyengetem az alufólián a spatulával, kissé lenyomkodom. A tetejét csokitojásokkal díszítem, majd legalább 2 órára a hűtőbe teszem.

5. A hűtőből kivéve lehúzom róla az alufóliát, és egy deszkán fölszeletelem.

 

     

 

Íme, az eredmény: egy ragacsos-csokis-ropogós finomság. Vigyázat, tömény csoki! Jó étvágyat!