Ma reggel, amikor azon gondolkodtam, milyen jó lenne papírra vetni a sok remek ötletet, ami a fejemben forog, hatalmas ötletem támadt! Készítek egy füzetet! Saját kezűleg! A legszebb megmaradt karácsonyi csomagolópapírral borítva, hogy emlékeztessen az ünnepre. Nem is kellett hozzá sok, és megcsináltam életem első ötletfüzetét. Mindig magammal hordom! Bármi eszembe ötlik, azonnal beleírom.

 

Hozzávalók:

egy A4-es rajzlap fele, fehér papírlapok (A/4-es méret), mintás csomagolópapír, tűzőgép, radír, olló, ragasztó.

 

Munkamenet:

1. A rajzlapot félbehajtottam, ez lett a borító. A hajtás rajta a füzet gerince. A csomagolópapírral a külső oldalát becsomagoltam, ahogy a füzeteket, könyveket szokás. A csomagolópapír széleit behajtottam, és ráragasztom a rajzlap belső oldalára.

2. Most a lapok következtek. Mindegyik papírlapot félbevágtam, majd félbehajtottam, mint a borítót, és egymásra helyeztem őket.

3. A borítóra ráhelyezem a lapokat, és együtt megfordítottam őket. A gerinc alá tettem egy radírt. A tűzőgépet rányomtam a papír gerincére, ott, ahol a radír volt. Így a fémkapocs nem görbült el, hanem a radírba nyomódott. Ezt még egyszer megismételtem néhány centiméterrel odébb a gerincen. Végül egymásra hajtottam a fémkapcsokat.

 

  

 

  

 

Ugye, milyen szép lett?! Egyedi darab! Ha betelik, készítek egy újat!