Arra gondoltam, jókívánságokat is mondok a karácsonyi ajándék mellé. De hogyan, hiszen az ajándék a fa alatt lesz, nem személyesen adom át?! Hát persze! Erre találták ki az üdvözlőkártyát, a képeslapot! Szép karácsonyi lapra írom rá a jókívánságaimat. A lapot magam készítem el, mindenkinek olyat, amilyen szerintem a legjobban tetszik majd neki.

 

Hozzávalók:

rajzlap (én vaníliaszínűt használtam), mintás pauszpapír, színes madzag, színes díszek, fűzhető fadíszek, gombok, olló, ragasztó.

 

Munkamenet:

1. Először kivágtam a rajzlapból két képeslapnyi méretű darabot, és félbehajtottam.  A lap külső felére kerül a díszítés, a belső oldalra a jókívánságok.

2. Kiválogattam és elrendeztem a díszeket, ahogy majd rákerülnek a képeslapra.

3. A képeslap első oldalán bejelöltem a díszek helyét, és a megjelölt helyeken kilyukasztottam a papírt.

 

     

 

4. A lyukakon átfűztem a színes, piros és zöld madzagdarabokat, és a papír hátoldalán fenn megcsomóztam. A csomókat átlátszó ragasztóval le is ragasztottam, csak a rend kedvéért!

5. A lap elején ráfűztem a madzagokra a lyukas díszeket, és a madzagot a végén megcsomóztam. Mintha karácsonyfadíszek lennének, ugye?

6. Néhány apróságot nem fűztem, hanem egyenest a papírra ragasztottam.

 

     

 

Sok jókívánságlapot készítettem, annyit, hogy mindegyik ajándékomhoz jusson. Némelyik külső oldalára, hogy még érdekesebb legyen, először csillagos pauszpapírt is ragasztottam. Arra kerültek a díszek. Íme, a végeredmény!