Géza gólya vásárba megy a barátaival. Márton-napi vásár van náluk. A nagy sokadalomban mindenféle érdekeset látnak, esznek-isznak, vásárolnak és nagyon jól szórakoznak. Ha tehetnéd, és ott lehetnél velük, akkor Te mit vennél legszívesebben a vásárban? Nézzük, hogy miből lehet válogatni!

 

 

A hangos szótár eléréséhez kattints ide!

 

Emma kacsa vett a vásárban egy szép kosarat és televásárolta finomságokkal. Amikor aztán a sok nézelődésben elfáradt a társaság, a közeli rétre mentek pihenni. Emma kacsa kipakolta kosarából a finomságokat, és megterített a barátainak. Sárga terítőre tette az ennivalókat, rózsaszínűre az italokat. Segíts Emmának a terítésben! Nyomtasd ki a képet és írd a szavakat a megfelelő terítőre!

 

 

Géza gólya még sohasem evett vattacukrot. A vásárban most megkóstolta. Mit gondolsz, ízlett neki? Meséld el, hogyan vásárolt Géza gólya vattacukrot!

 

 

Hogyan köszön Bella béka a barátainak a különböző napszakokban? Nyomtasd ki a képet és kapcsold össze a köszönéseket a megfelelő ábrával!

 

 

Kevinnek, a hódnak a bűvész tetszett a legjobban a vásárban. Vajon mit varázsolt elő a bűvész a cilinderéből? Ha helyes sorrendbe állítod a cilinderen szétszóródott betűket, megtudod!

 

 

Szigeti Éva

 

Orbán Orsolya rajzai