Nézzünk a jövőbe!
Robotok az iskolában

 

Sorozatunkban meglepő módon most inkább a jelenben kalandozunk. Úgy tűnik ugyanis, hogy az legalább olyan izgalmas, mint a jövő fürkészése. A téma pedig nem más, mint a robotok és a robotika, és nem is akárhol, hanem a suliban.

Bővebben...
 
A jövő otthonai II.

 

Milyen egy igazán energiatakarékos és okos otthon, erről szóltunk rovatunk előző részében. Most pedig azt mutatjuk meg, hogy milyen módszerekkel épülnek majd a jövő házai, és hogyan lehet olyan otthonokat felépíteni, amelyek ellenállnak az időjárás egyre nagyobb kilengéseinek és a természet erőinek.

Bővebben...
 
A jövő otthonai I.

 

Sorozatunk eddigi részeiben megnéztük, hogy milyen lesz a jövő közlekedése, és nagy vonalakban azt is áttekintettük, hogy mit fogunk majd enni. De az egyik legfontosabb kérdés mégiscsak az, hogy milyen otthonokban fogunk élni, hol töltjük majd az életünk jelentős részét. A következőkben erre próbálunk válaszokat találni.

Bővebben...
 
Közlekedés a jövőben II.

 

Sorozatunk előző részében a jövő közlekedésével kapcsolatban olyan újításokat mutattunk be, amelyek azért már belopództak a jelenbe, sőt egyes eszközök már a mindennapok részeivé is váltak. A mostani részben viszont olyan terveket mutatunk be, amelyek valószínűleg tényleg csak a távoli jövőben fognak megvalósulni, ha egyáltalán lesz belőlük valami.

Bővebben...
 
Közlekedés a jövőben I.

 

Tíz-húsz évvel ezelőtt legfeljebb még csak filmekben láttunk elektromos rollert vagy önmagát vezetni képes autót. Ma az árammal hajtott rollerek itt száguldoznak körülöttünk az utcán, és a vezető nélküli autó is valóság már.

Bővebben...
 
A jövő ételei

 

Egyre egyértelműbb, hogy a jelenlegi étkezési szokásaink sokáig már nem lesznek fenntarthatók. Túl sok szemetet termelünk, túl sok értékes élelmiszert pazarolunk, ráadásul az élelmiszerek előállítása irdatlan energiafelhasználással jár, és még a környezetet is rendkívül szennyezi. Valami nagyon nincs rendben,a változások hát igencsak sürgetők.

Bővebben...
 
Filmeken a jövő

 

Új sorozatunkban nagy utazásra hívunk benneteket, méghozzá a jövőbe! Bizonyára ti is megfigyeltétek, milyen gyorsan változik körülöttünk a világ, mekkora sebességgel fejlődik a technika, mennyi új eszköz jelenik meg az otthonainkban vagy akár az iskolában is folyamatosan (egyébként hasznos és haszontalan egyaránt). Hát lesz miről beszélni! Megpróbáljuk kideríteni, hogy milyen változások várhatók a közlekedésben vagy éppen a sport területén, de azt is, hogy milyenek lesznek a jövő játékai. Szólunk majd arról, hogy mit fogunk enni, mik lesznek a jövő szakmái és persze az űrutazás lehetőségeiről és korlátairól is nem keveset.

Bővebben...