Mint a makk!
Igyál sok folyadékot!

 

Ugye, te is hallottad már ezt a szüleidtől, a tanáraidtól vagy az orvosodtól? Igyál sokat, nehogy kiszáradj! De mért kell sokat inni? És hova tűnik el az a sok folyadék, amit megiszunk? S egyáltalán, mi az, hogy kiszáradás?

Bővebben...
 
Megfázás vagy nátha?

 

Ugye milyen bosszantó, amikor fáj a fejed, a torkod, folyik az orrod, és olyan gyengének érzed magad, hogy legszívesebben bebújnál egy jó puha takaró alá, és egész nap ott vacognál? Nos, ezek mind a nátha tünetei, amit sokan megfázásként emlegetnek. De miért is? Mi köze van ennek a hideghez, és mitől van ez a sokféle tünet? S egyáltalán, hogy lehet belőle kigyógyulni?

Bővebben...
 
Az egészséges táplálkozás

 

Mindig azt halljuk az orvosoktól és a szüleinktől, hogy nem mindegy, mit és mennyit eszünk, iszunk. Sőt az sem, hogy mikor. De vajon mért? Tényleg ennyire fontos a helyes táplálkozás?

Bővebben...
 
Fogak, fogápolás

 

Fogaink nem csak az ételek megrágásban elengedhetetlenek, nélkülük az arcunk is teljesen máshogy nézne ki, mi több, beszédünket sem sokan értenék meg. A fogaknak gyerekeknél és felnőtteknél is meghatározott száma, helyzete és feladata van, ezért nagyon fontos minden egyes fogra vigyázni, rendszeresen tisztítani őket, és kerülni az olyan ételeket, italokat, amik a fogak állapotát rontják.

Bővebben...