Lapozó
Z. Németh István: Zengőrét meséi

Z. Németh István: Zengőrét meséi

 

Ebben a mesekönyvben aztán senki sem unatkozik, mert Zengőréti Talizmán, a bohóc gondoskodik róla, hogy mindig történjen valami váratlan, meglepő vagy kalandos dolog. Ha nem a gyerekszobában, akkor Meseföldön valamelyik mesében.

Bővebben...
 
Bándy Katalin: Zsip-zsupp Hojda-hojda

Bándy Katalin: Zsip-zsupp Hojda hoj

 

Ez a könyv a legkisebbeknek szól. Meg az anyukájuknak, nagymamájuknak, tanító nénijüknek. Meg neked, ha van kistesód. Rengeteg kiszámoló, mondóka, ének van benne az egérről békáról, gólyáról, maciról, kakasról. Válogathatsz aszerint, hogy simogatóst, csiklandozóst, ugrálóst, kukucskálóst, számolóst akarsz-e a tesóval játszani.

Bővebben...
 
Majoros Nóra: 3X1 család

Majoros Nóra: 3X1 család

 

Már tudsz olvasni? Szeptember óta megtanultad az összes betűt az ábécében, sokat gyakoroltad az olvasást az iskolában? Akkor neked való ez a könyv. Egy kilencéves kisleány mesél benne a családjáról. Hogy az unalmas lehet? Ne hidd! Nagyon izgalmas könyv.

Bővebben...
 
Zágoni Balázs: Barni könyve

Zágoni Balázs: Barni könyve

 

Ezt a könyvet Barni apukája írta. Amikor elkezdte írni, Barni hároméves sem volt. (Azóta már nagyiskolás lehet.) Egy olyan kisfiúval pedig, aki még biciklizni sem tud, nem mehet egyedül a boltba bevásárolni, és a számokat is csak hatig ismeri, azzal bizony mindennap rengeteg érdekes dolog történik.

Bővebben...
 
Baranyi B. András: Mi leszek, ha nagy leszek...

Baranyi B. András: Mi leszek, ha nagy leszek...

 

Amikor kicsi voltál, ugye tőled is folyvást megkérdezték a felnőttek, hogy mi leszel, ha nagy leszel? Látogatóba ment hozzátok egy néni vagy bácsi vagy ti mentetek vendégségbe, valaki a társaságból mindig előhozakodott ezzel a kérdéssel. És olyankor mit szoktál válaszolni, emlékszel? És ha most kérdeznék tőled, mit mondanál? Hogyan tervezed a jövődet?

Bővebben...
 
Berg Judit: Rumini Ferrit-szigeten

Berg Judit: Rumini Ferrit-szigeten

 

Ezt a színdarabot telt ház előtt játsszák Budapesten. De ti is megpróbálhatjátok előadni az iskolában. Lefogadom, nálatok is nagy siker lesz. Sőt! Élvezni fogjátok a darabot ti magatok is az első olvasópróbától kezdve.

Bővebben...
 
Végh György: A kéményseprő hóember

Végh György: A kéményseprő hóember

 

Ez a mesekönyv egy rendhagyó hóemberről szól. Sőt! Maga a mesekönyv is rendhagyó. Mert például két írója is van. Vagy inkább: sok írója van. Az egyik (nyilván!) a könyv borítóján is olvasható Végh György. A másik meg te vagy!

Bővebben...
 
Lackfi János: Karácsonyi vándorok

Karácsonyi vándorok

 

Három napkeleti király, Gáspár, Menyhért és Boldizsár útnak indul. Egy fénylő csillag nyomába szegődnek, hogy megkeressék és köszöntsék a leghatalmasabb királyt, akinek az érkezését rég megjövendölték a bölcsek. Eddig a történet jól ismert. De mi vitte rá a három királyt, hogy odahagyják az uralkodást, a fényes palotát, a sok szolgát, a gazdagságot, bőséget? Miért vállalkoztak a veszélyes útra? Gondolkodtál már ezen?

Bővebben...
 
Péter Erika: Zabfalók

Péter Erika: Zabfalók

 

Ezt a könyvet maga Lázár Vilmos, a hétszeres fogathajtó világbajnok ajánlja a figyelmedbe! Hát persze! Hiszen csupa lovakról van benne szó. S ki volna inkább a lovak ismerője és barátja, ha nem éppen ő, a világbajnok! Hűséges négylábú társunk élő legenda – írja a könyv borítóján – gyönyörködtet, rendre tanít, tükröt tart elénk. És aki mindebből tanulni képes, az messzire juthat,  akár a lovak csodálatos világában is.

Bővebben...
 
Gévai Csilla: Holdfényszüret

Gévai Csilla: Holdfényszüret

 

Ebben a könyvben négy mese van. Az egyik tavaszi, a másik nyári, a harmadik őszi, a negyedik pedig – hát persze! – téli mese. Mindegyikben van egy főszereplő, egy kisleány vagy egy kisfiú. Róluk szól a mese. És még valamiről: legtöbbször valamilyen különös, fantasztikus dologról.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 11