Lapozó
Z. Németh István: Tigrisbukfenc

 

Ez a verseskönyv most, a télen jelent meg, de már a tavasszal kezdődik: egy pillangó énekével. Pillangó hívogat bennünket, hogy lessük meg vele együtt munka közben a tavaszt! Ó, bárcsak, bárcsak lehetne! Hiszen már ébredezik a természet, téli álmából a medve...

Bővebben...
 
Sarah Herzhoff: Dudu, Sárkányváros hőse

 

Duduval már találkozhattatok. Abban a történetben, amelyik azt beszéli el, hogyan  ismerkedett meg a barátjával, Teóval. Most Teó indul útnak, hogy meglátogassa a kis sárkányt otthonában. De milyen különös már maga az utazás is sárkánymama hátán! Hát még Sárkányváros! Egészen más, mint ahogy Teó képzelte.

Bővebben...
 
Turbuly Lilla: Talált szív

 

Egy izgalmas nyomozásról szól ez a könyv.  A történet októberben kezdődik és karácsonykor  ér véget. A két hónap alatt Pepe kitartóan nyomoz. Azt szeretné kideríteni, hogy kié az a piros szív, amit óvodából hazafelé menet talált az utcán. Ki veszíthette el? Róza néni, a varrónő? Az ő tűpárnája lehetett? Karácsonyfadísznek szánta valaki?

Bővebben...
 
Alexandra Fischer-Hunold: Rozália királykisasszony és a titkos recept

 

El tudod képzelni, hogy egyszer csak elveszik az összes jó mese? Hogy a mesekönyvedben összekeverednek a betűk, és egyik mesét sem lehet elolvasni? Pedig megtörténhet! Meseországban a gonosz boszorkány épp azon mesterkedik, hogy eltüntesse a jó meséket. Csak azok maradjanak meg, amelyikben a gonosz diadalmaskodik, s akkor majd ő uralkodik egész Meseországban.

Bővebben...
 
Eef Rombaut - Emma Thyssen: Szívszerelem

 

Ez a mesekönyv kicsit fura. Olyan, mintha királykisasszonyos mese akarna lenni, de nem egészen az. Van benne király, királykisasszony, bohóc, vannak lovagok, még dinó is. De nem mindig úgy élnek, mint a mesében, hanem, mintha itt volnának velünk.

Bővebben...
 
Víg Balázs: A rettegő fogorvos

 

Jártál már Fognyűvő doktor rendelőjében? Nem? Kár!  Abban a rendelőben mindennek varázsereje van, az összes műszernek, fogtömésnek, fogszabályozónak.

Bővebben...
 
Kacagtató 1-2.

 

Ha a tesó még egészen kicsi, járni vagy beszélni is éppen csak tanul, játszani akkor is lehet vele.  Nem focizni persze. De sok olyan játék van, amihez már ő is épp elég ügyes. Válassz néhány ilyet ezekből a könyvekből, tanuld meg őket, és meglátod, a tesó milyen hálás lesz. Milyen nagyokat fog  kacagni, amikor játszol vele!

Bővebben...
 
Elisabeth Brami - Tom Schamp: Babazseb

 

Kenguru úr és Kenguru asszony története nem egyedülálló a világban. Sok olyan szülő van – azt mondják a hozzáértő szakemberek, hogy talán egyre több –, akinek nem születik kisbabája, pedig ők szeretnének szülők lenni.

Bővebben...
 
Balázs Ágnes: Mesélő ABC

 

Hány betű van a magyar ábécében? Ugye, sok! Fél évig is eltart, amíg az elsősök megtanulják az iskolában. Az egyik betű kövér, a másik szálkás, az egyiken pont is van, a másikon két vessző, némelyik ráadásul két betűből áll. Sokat kell gyakorolni, hogy szavak, mondatok, sőt, mesék legyenek belőlük.

Bővebben...
 
Molnár Krisztina Rita: Maléna kertje

 

Volt ebben a kertben egy tölgyfa, egy hársfa és itt lakott Szibill, a több ezer éves tücsök. Hogy a tücskök csak egy nyáron át élnek, aztán elpusztulnak? A közönségesek talán igen, de Maléna barátja nem közönséges tücsök volt. Igazából nem is tücsöknek született, csak azzá lett, mert már olyan iszonyúan öreg ember volt. Nagyon okos volt, mindent tudott. Ő volt Maléna egyetlen és igaz barátja. Legalábbis eddig a nyárig. De ezen a nyáron történt valami, és minden egészen más lett, mint addig volt.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 11