Lapozó
Elisabeth Brami - Tom Schamp: Babazseb

 

Kenguru úr és Kenguru asszony története nem egyedülálló a világban. Sok olyan szülő van – azt mondják a hozzáértő szakemberek, hogy talán egyre több –, akinek nem születik kisbabája, pedig ők szeretnének szülők lenni.

Bővebben...
 
Balázs Ágnes: Mesélő ABC

 

Hány betű van a magyar ábécében? Ugye, sok! Fél évig is eltart, amíg az elsősök megtanulják az iskolában. Az egyik betű kövér, a másik szálkás, az egyiken pont is van, a másikon két vessző, némelyik ráadásul két betűből áll. Sokat kell gyakorolni, hogy szavak, mondatok, sőt, mesék legyenek belőlük.

Bővebben...
 
Molnár Krisztina Rita: Maléna kertje

 

Volt ebben a kertben egy tölgyfa, egy hársfa és itt lakott Szibill, a több ezer éves tücsök. Hogy a tücskök csak egy nyáron át élnek, aztán elpusztulnak? A közönségesek talán igen, de Maléna barátja nem közönséges tücsök volt. Igazából nem is tücsöknek született, csak azzá lett, mert már olyan iszonyúan öreg ember volt. Nagyon okos volt, mindent tudott. Ő volt Maléna egyetlen és igaz barátja. Legalábbis eddig a nyárig. De ezen a nyáron történt valami, és minden egészen más lett, mint addig volt.

Bővebben...
 
Z. Németh István: Zengőrét meséi

Z. Németh István: Zengőrét meséi

 

Ebben a mesekönyvben aztán senki sem unatkozik, mert Zengőréti Talizmán, a bohóc gondoskodik róla, hogy mindig történjen valami váratlan, meglepő vagy kalandos dolog. Ha nem a gyerekszobában, akkor Meseföldön valamelyik mesében.

Bővebben...
 
Bándy Katalin: Zsip-zsupp Hojda-hojda

Bándy Katalin: Zsip-zsupp Hojda hoj

 

Ez a könyv a legkisebbeknek szól. Meg az anyukájuknak, nagymamájuknak, tanító nénijüknek. Meg neked, ha van kistesód. Rengeteg kiszámoló, mondóka, ének van benne az egérről békáról, gólyáról, maciról, kakasról. Válogathatsz aszerint, hogy simogatóst, csiklandozóst, ugrálóst, kukucskálóst, számolóst akarsz-e a tesóval játszani.

Bővebben...
 
Majoros Nóra: 3X1 család

Majoros Nóra: 3X1 család

 

Már tudsz olvasni? Szeptember óta megtanultad az összes betűt az ábécében, sokat gyakoroltad az olvasást az iskolában? Akkor neked való ez a könyv. Egy kilencéves kisleány mesél benne a családjáról. Hogy az unalmas lehet? Ne hidd! Nagyon izgalmas könyv.

Bővebben...
 
Zágoni Balázs: Barni könyve

Zágoni Balázs: Barni könyve

 

Ezt a könyvet Barni apukája írta. Amikor elkezdte írni, Barni hároméves sem volt. (Azóta már nagyiskolás lehet.) Egy olyan kisfiúval pedig, aki még biciklizni sem tud, nem mehet egyedül a boltba bevásárolni, és a számokat is csak hatig ismeri, azzal bizony mindennap rengeteg érdekes dolog történik.

Bővebben...
 
Baranyi B. András: Mi leszek, ha nagy leszek...

Baranyi B. András: Mi leszek, ha nagy leszek...

 

Amikor kicsi voltál, ugye tőled is folyvást megkérdezték a felnőttek, hogy mi leszel, ha nagy leszel? Látogatóba ment hozzátok egy néni vagy bácsi vagy ti mentetek vendégségbe, valaki a társaságból mindig előhozakodott ezzel a kérdéssel. És olyankor mit szoktál válaszolni, emlékszel? És ha most kérdeznék tőled, mit mondanál? Hogyan tervezed a jövődet?

Bővebben...
 
Berg Judit: Rumini Ferrit-szigeten

Berg Judit: Rumini Ferrit-szigeten

 

Ezt a színdarabot telt ház előtt játsszák Budapesten. De ti is megpróbálhatjátok előadni az iskolában. Lefogadom, nálatok is nagy siker lesz. Sőt! Élvezni fogjátok a darabot ti magatok is az első olvasópróbától kezdve.

Bővebben...
 
Végh György: A kéményseprő hóember

Végh György: A kéményseprő hóember

 

Ez a mesekönyv egy rendhagyó hóemberről szól. Sőt! Maga a mesekönyv is rendhagyó. Mert például két írója is van. Vagy inkább: sok írója van. Az egyik (nyilván!) a könyv borítóján is olvasható Végh György. A másik meg te vagy!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 10