Lapozó
Fellinger Károly: Morzsabál

 

Amikor lehull egy morzsa a földre, hangyáéknál boldog nyüzsgés kezdődik. Haza kell cipelni a finom falatot, mindenki jóllakhat a bolyban, kezdődik a dáridó ‒ hangyáéknál a morzsabál. A könyvben is ‒ éppen mint a morzsabálban a Mátyusföldön ‒ táncol, pörög-forog, dáridózik mindenki és minden.

Bővebben...
 
Kiss Ottó: Focisták kézikönyve

 

Szabolcs, Máté, Gergő gyakran fociznak. A játékszabályokkal azonban láthatóan nincsenek egészen tisztában, mert a játéknak gyakran veszekedés a vége. Gól volt, nem volt gól, szabadrúgás, büntetőrúgás...  Melyik mit jelent? És egyáltalán, hány játékos kell egy focicsapathoz? Hogyan kell elkezdeni a játékot?  Mi a játékvezető és mi a csapatkapitány feladata? Mi van, ha valamelyik játékos kézzel beleüt a labdába? Csupa olyan szabály, amitől nem nehezebb lesz a játék, hanem sokkal-sokkal érdekesebb... ha a játékosok ismerik és értik őket.

Bővebben...
 
M. Kácsor Zoltán - Szigeti András: Taknyos Traktor

 

Hallottál már arról, hogy a munkagépek is téli álmot alszanak? Bizony, nemcsak az állatok, mint a sün vagy a medve, a markológépek, buldózerek, dömperek, kombájnok, néha talán még a traktorok is elvonulnak télre. Hogy miért? Mert nincs munka.

Bővebben...
 
Z. Németh István: Tigrisbukfenc

 

Ez a verseskönyv most, a télen jelent meg, de már a tavasszal kezdődik: egy pillangó énekével. Pillangó hívogat bennünket, hogy lessük meg vele együtt munka közben a tavaszt! Ó, bárcsak, bárcsak lehetne! Hiszen már ébredezik a természet, téli álmából a medve...

Bővebben...
 
Sarah Herzhoff: Dudu, Sárkányváros hőse

 

Duduval már találkozhattatok. Abban a történetben, amelyik azt beszéli el, hogyan  ismerkedett meg a barátjával, Teóval. Most Teó indul útnak, hogy meglátogassa a kis sárkányt otthonában. De milyen különös már maga az utazás is sárkánymama hátán! Hát még Sárkányváros! Egészen más, mint ahogy Teó képzelte.

Bővebben...
 
Turbuly Lilla: Talált szív

 

Egy izgalmas nyomozásról szól ez a könyv.  A történet októberben kezdődik és karácsonykor  ér véget. A két hónap alatt Pepe kitartóan nyomoz. Azt szeretné kideríteni, hogy kié az a piros szív, amit óvodából hazafelé menet talált az utcán. Ki veszíthette el? Róza néni, a varrónő? Az ő tűpárnája lehetett? Karácsonyfadísznek szánta valaki?

Bővebben...
 
Alexandra Fischer-Hunold: Rozália királykisasszony és a titkos recept

 

El tudod képzelni, hogy egyszer csak elveszik az összes jó mese? Hogy a mesekönyvedben összekeverednek a betűk, és egyik mesét sem lehet elolvasni? Pedig megtörténhet! Meseországban a gonosz boszorkány épp azon mesterkedik, hogy eltüntesse a jó meséket. Csak azok maradjanak meg, amelyikben a gonosz diadalmaskodik, s akkor majd ő uralkodik egész Meseországban.

Bővebben...
 
Eef Rombaut - Emma Thyssen: Szívszerelem

 

Ez a mesekönyv kicsit fura. Olyan, mintha királykisasszonyos mese akarna lenni, de nem egészen az. Van benne király, királykisasszony, bohóc, vannak lovagok, még dinó is. De nem mindig úgy élnek, mint a mesében, hanem, mintha itt volnának velünk.

Bővebben...
 
Víg Balázs: A rettegő fogorvos

 

Jártál már Fognyűvő doktor rendelőjében? Nem? Kár!  Abban a rendelőben mindennek varázsereje van, az összes műszernek, fogtömésnek, fogszabályozónak.

Bővebben...
 
Kacagtató 1-2.

 

Ha a tesó még egészen kicsi, járni vagy beszélni is éppen csak tanul, játszani akkor is lehet vele.  Nem focizni persze. De sok olyan játék van, amihez már ő is épp elég ügyes. Válassz néhány ilyet ezekből a könyvekből, tanuld meg őket, és meglátod, a tesó milyen hálás lesz. Milyen nagyokat fog  kacagni, amikor játszol vele!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

7. oldal / 10