Lapozó
Betűvadászat

 

Nem egyszerű dolog az olvasás tudománya. A másodikosok és a harmadikosok biztosan emlékeznek még rá, milyen hosszú időbe telt, míg elsőben az összes betűvel megismerkedtek, hangokhoz, szavakhoz tudták kapcsolni őket, és elolvasták az első mondatot.

Bővebben...
 
May Szilvia, Pikler Éva, Nyáron nyaralunk, télen szerelünk

 

Jártatok már Imbusz mester műhelyében? Neeeem?!!! Azt tudjátok, hogy Imbusz mester a világ legjobb autószerelője, a műhelye pedig nemcsak szervíz, hanem roncstelep is, és itt őrzi a mester a világ legnagyobb autóalkatrész-gyűjteményét. Pudlimász, a háromlábú kutya a mester segédje.

Bővebben...
 
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

 

A Marcsi nagyon jó név egy kismacskának. Főleg egy olyan ágrólszakadt, jámbor kis jószágnak, mint a marcsis könyv fekete kiscicája. Az olyan kis bújósnak, amelyikből könnyen válhatna kóbor macska, mert sokan becsapják, kihasználják a jóságát. De Marcsiból mégsem lesz az.

Bővebben...
 
Fellinger Károly: Csigalépcső

 

Ebbe a könyvbe Karcsi bácsi legjobb verseit válogatta be a válogató és szerkesztő (aki különben maga is vers- és meseíró, és jól ismerjük mi, -sok is, Z. Németh István) – legalábbis azt gondolom, hogy a legjobbakat tette bele ebbe a kötetbe.

Bővebben...
 
Liane Schneider: Bori kempingezik

 

Boriról sokat olvashattál már.  Mindenfélét elmesél róla egy könyvsorozat.  Mi történt vele, amikor óvodába, aztán amikor iskolába ment, amikor kistestvére született, lovagolni, úszni, biciklizni, sütni tanult, fodrásznál járt, amikor kórházba került.

Bővebben...
 
Markus Majaluoma: Apa, irány a tenger!

 

Ez a könyv nagyon vicces. Biztosan te is sokat nevetsz majd olvasás közben.  A Rózsadombi család egy délutánjáról szól, amelyik egészen kalandosra sikerült. Történt ugyanis, hogy a gyerekek a munkából holtfáradtan hazatérő Apát rávették, vigye el őket valahová, hiszen megígérte.  Így mennek el a kikötőbe.

Bővebben...
 
Hitka Viktória - Gál László - D. Tóth Kriszta: Zinka és Hugó - A rejtélyes üzenet

 

Zinkával már találkozhattál. Ő az a kislány, akinek van egy hurkatestű kutyája, Simafül és egy varázsköpenye, amit az anyukájától kapott, amikor megszületett. A köpenyben az a varázslatos, hogy Zinka soha nem növi ki, és mindig segít neki a bajban.

Bővebben...
 
Sir Steve Stevenson: Agatha nyomoz - A rejtélyes bengáliai eset

 

Még egy rejtélyes eset! Ennek azonban egy igazi detektívnek készülő diák, Larry és a jövendő krimiírónő, Agatha ered a nyomába. A detektívképző iskolából, ahol Larry hivatására készül, üzenet érkezik: A Gangesz folyó partjánál, Indiában, Káli istennő templomából elraboltak egy roppant értékes kincset, a bengáliai gyöngyöt.

Bővebben...
 
Forrai Katalin: Európai gyermekdalok 1-2.

 

Végre! Újra kaphatók a gyerekdalok! Talán anyu könyvespolcán is láttad már a két kötetet. Az ő gyerekkorában is ezekből válogattak a gyerekek meg a tanító nénik, amikor az ismert dalok mellé újat, szokatlant kerestek a zeneiskolában, a kórus számára vagy csak úgy, mert éppen énekelni támadt kedvük. Most új kiadásban is megjelentek a könyvek.

Bővebben...
 
N. Tóth Anikó: Az eszemet tudom

 

Ebben a könyvben egy kislány mesél. Mindenféle történetet mond el. Hogy miről? Hát miről szoktak a kislányok mesélni? Ezer és egy dologról. A családjukról, apuról, anyuról, a tesókról, nagymamáról, nagypapáról, a barátokról, iskoláról, manókról, békákról, pókokról, zöld majmokról... nem sorolom.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 10