Lapozó
Első enciklopédiám – Földönkívüliek

 

Kezdjük az új évet jövőbe tekintéssel! Mit gondolsz, van élet a Földön kívül? Vannak földönkívüli lények? És mi, emberek találkozhatunk velük valaha is? Vagy talán már találkoztunk is, már rég itt vannak köztünk, csak mi nem veszünk tudomást róluk?! Kik, mik lehetnek azok a bizonyos idegenek, a marslakók vagy az ufók? Az Első enciklopédiám sorozat földönkívüliekkel foglalkozó kötetében rengeteg érdekeset olvashatsz ezekről a dolgokról.

Bővebben...
 
Lázár Ervin: A Hétfejű Tündér

 

És akkor bejött az ablakon egy cserkesz. Így kezdődik A Hétfejű Tündér. Ki ne ismerné ezt a híres mondatot?! Hiszen anyu meg apu is olvashatott már gyerekkorában a cserkeszről, aki mesét vitt az ágyban lázasan fekvő Julinak.

Bővebben...
 
Tasnádi István: A kőmajmok háza

 

Ezt a könyvet apáknak és fiúknak ajánlják a szerkesztők a könyvborítón. Való igaz, a történet benne két fiúról szól. Persze attól még lányok is elolvashatják! Szerepel benne egy lány is, Iza. Nekem ő tetszik legjobban a könyvben.

Bővebben...
 
Barak László: Ne hidd, hogy mese!

 

Ebben a könyvben főleg gyerekekről van szó. Olyanokról, mint te. Vannak benne ugyan mindenféle fura lények, még házi medvék meg égi egyszarvúk is (hogy az milyen?!), de egyik lapról, szinte egyik versből sem hiányoznak a gyerekek. Ezért is ajánlom a figyelmedbe a könyvet.

Bővebben...
 
Igaz Dóra: Holnapra kutya bajod! - Doktormesék

 

Hogyan lehet legyőzni az icipici, de összevissza röpködő és gonoszkodó Influenza tündért? A doktor néni harcot hirdet ellene. Bezzeg meglepődnek a Kökörcsin utcai óvodások a Mackó csoportban, amikor varázsmező helyett csupán a szomszédos mosdóba vezeti őket a doktor néni.

Bővebben...
 
Játssz a múltban! - Árpád-házi királyok

 

Azt mondod, téged nem érdekel a múlt? Unalmas? Dehogy! Gondolj csak bele, amikor kicsi voltál, hogy szeretted a királyos meg a királylányos meséket, aztán meg a várakról, várurakról, lovagokról szóló történeteket.

Bővebben...
 
Betűvadászat

 

Nem egyszerű dolog az olvasás tudománya. A másodikosok és a harmadikosok biztosan emlékeznek még rá, milyen hosszú időbe telt, míg elsőben az összes betűvel megismerkedtek, hangokhoz, szavakhoz tudták kapcsolni őket, és elolvasták az első mondatot.

Bővebben...
 
May Szilvia, Pikler Éva, Nyáron nyaralunk, télen szerelünk

 

Jártatok már Imbusz mester műhelyében? Neeeem?!!! Azt tudjátok, hogy Imbusz mester a világ legjobb autószerelője, a műhelye pedig nemcsak szervíz, hanem roncstelep is, és itt őrzi a mester a világ legnagyobb autóalkatrész-gyűjteményét. Pudlimász, a háromlábú kutya a mester segédje.

Bővebben...
 
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

 

A Marcsi nagyon jó név egy kismacskának. Főleg egy olyan ágrólszakadt, jámbor kis jószágnak, mint a marcsis könyv fekete kiscicája. Az olyan kis bújósnak, amelyikből könnyen válhatna kóbor macska, mert sokan becsapják, kihasználják a jóságát. De Marcsiból mégsem lesz az.

Bővebben...
 
Fellinger Károly: Csigalépcső

 

Ebbe a könyvbe Karcsi bácsi legjobb verseit válogatta be a válogató és szerkesztő (aki különben maga is vers- és meseíró, és jól ismerjük mi, -sok is, Z. Németh István) – legalábbis azt gondolom, hogy a legjobbakat tette bele ebbe a kötetbe.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 11