Lapozó
Garajszki Margit: Bartók (Pozsonyi mesék)

 

Nehéz elképzelni, milyen is lehetett egy nagy ember kiskorában. Például egy világhírű, nagy zeneszerző, mint Bartók Béla mit csinált gyerekkorában? Szeretett iskolába járni? Tudott focizni? Nem hinnéd, de Bartók már gyerekkorában is zongorázni szeretett a legjobban.

Bővebben...
 
Laik Eszter: Abszurd, bravúr, celeb

 

Ez a szótár teljesen a mai világról és a mai gyerekeknek szól. Azokat a szavakat magyarázza meg benne a szerző versben, amelyek ugyan idegennek tűnnek, néha nem tudja a pontos jelentésüket még a felnőtt sem, mégis értenünk kell őket, mert a világ ma tele van velük.

Bővebben...
 
Gyüre Lajos: Cirmos a városba megy

 

A népmesékben az a jó, hogy mindig a jó győz, a gonosz pedig elnyeri méltó büntetését. Ezért is szerették hallgatni régen még a felnőttek is, nemcsak a gyerekek. Ráadásul minden mese mindig egy kicsit más volt, mint ahogy korábban hallották, hiszen minden mesemondó másként mesélt és másként emlékezett.

Bővebben...
 
Both Gabi: A hintarabló

 

Hallottál már a Cipőtündérről? Neeem?! A te fél pár cipőd nem szokott eltűnni? És olyankor hol és hogyan keresed? Nyomoztál már eltűnt cipők, játékok után? Bíborka, Bársonyka és Babocska, a három testvér mestere a nyomozásnak.

Bővebben...
 
Lepkék - Ki mit tud a világról?

 

Ebben a sorozatban már sok füzet megjelent; madarakról, pókokról és rovarokról, háziállatokról, külön a kutyákról és a macskákról, de még a dinoszauruszokról is. Csupa érdekes dolog a világról! Mindegyik füzet tele van sok képpel.

Bővebben...
 
Maros Krisztina: Az Illatok és Hangok Őrzője

 

Vajon milyen lehet a málnalekvárfelleg vagy a rózsaköd? Te már láttál olyat? Én még soha, de próbálom elképzelni. Gyűjtögetni is szoktam apróságokat kis dobozokban. Illatokat? Hangokat? Egy kis darázs álmát? Nem, azt még nem sikerült, csak képzeletben.

Bővebben...
 
Szegedi Katalin: Álomcirkusz

 

Álomszép ez a könyv! Először csak lapozgattam, és nézegettem a képeket benne, egy nyúlleány és egy nyúlfiú életének a képeit. A történet egy cirkuszban kezdődik, kicsit ugyan szomorúan.

Bővebben...
 
Laura Blanco, Silvia Carbonell: Erények és értékek

 

Ezt a könyvet anyuval, apuval, nagyival vagy a tanító nénivel közösen forgassátok. Rengeteg játékot, foglalkozást és elgondolkodtató kérdést találtok benne, éppen 52 hétre, vagyis egy kerek esztendőre valót.

Bővebben...
 
Gergyely Edó: Mese az élet virágáról

 

Mi is lenne velünk virágok nélkül?! Próbáltad már elképzelni? Például milyen lenne a tavasz, ha nem virágoznának a fák, nem nyílna a hóvirág és az ibolya?! Mi jelezné a természet ébredését?! Ebben a könyvben mindegyik mese arra figyelmeztet, hogy virágok nélkül rideg, kopár és szomorú az élet.

Bővebben...
 
Kulcsár Ferenc: Kerek világ közepében

 

Kerek a világ körülöttem. Körülötted is, nézz csak körbe! Te vagy a közepében. Így van ezzel mindenki. Az a kisfiú is, aki ebben a könyvben szülőföldjéről, a szép Bodrogközről mesél. Bókuska elbeszéléseiből egy olyan világ rajzolódik ki, amely puhán, melegen körbeveszi, az otthon szeretetével átöleli őt.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 11