Lapozó
Laura Blanco, Silvia Carbonell: Erények és értékek

 

Ezt a könyvet anyuval, apuval, nagyival vagy a tanító nénivel közösen forgassátok. Rengeteg játékot, foglalkozást és elgondolkodtató kérdést találtok benne, éppen 52 hétre, vagyis egy kerek esztendőre valót.

Bővebben...
 
Gergyely Edó: Mese az élet virágáról

 

Mi is lenne velünk virágok nélkül?! Próbáltad már elképzelni? Például milyen lenne a tavasz, ha nem virágoznának a fák, nem nyílna a hóvirág és az ibolya?! Mi jelezné a természet ébredését?! Ebben a könyvben mindegyik mese arra figyelmeztet, hogy virágok nélkül rideg, kopár és szomorú az élet.

Bővebben...
 
Kulcsár Ferenc: Kerek világ közepében

 

Kerek a világ körülöttem. Körülötted is, nézz csak körbe! Te vagy a közepében. Így van ezzel mindenki. Az a kisfiú is, aki ebben a könyvben szülőföldjéről, a szép Bodrogközről mesél. Bókuska elbeszéléseiből egy olyan világ rajzolódik ki, amely puhán, melegen körbeveszi, az otthon szeretetével átöleli őt.

Bővebben...
 
Csukás István: Süsüke, a sárkánygyerek

 

Ki ne ismerné Süsüt, a híres egyfejűt, a jóindulatú sárkányt, akit apja, a sárkánykirály kitagadott, mert inkább meggyógyította és nem ölte meg az ellenséget? Süsü hosszú-hosszú évek óta minden gyerek kedvence, imádjuk őt! S most megszületett Süsüke, a sárkánygyerek, és folytatódik a történet.

Bővebben...
 
Első enciklopédiám – Földönkívüliek

 

Kezdjük az új évet jövőbe tekintéssel! Mit gondolsz, van élet a Földön kívül? Vannak földönkívüli lények? És mi, emberek találkozhatunk velük valaha is? Vagy talán már találkoztunk is, már rég itt vannak köztünk, csak mi nem veszünk tudomást róluk?! Kik, mik lehetnek azok a bizonyos idegenek, a marslakók vagy az ufók? Az Első enciklopédiám sorozat földönkívüliekkel foglalkozó kötetében rengeteg érdekeset olvashatsz ezekről a dolgokról.

Bővebben...
 
Lázár Ervin: A Hétfejű Tündér

 

És akkor bejött az ablakon egy cserkesz. Így kezdődik A Hétfejű Tündér. Ki ne ismerné ezt a híres mondatot?! Hiszen anyu meg apu is olvashatott már gyerekkorában a cserkeszről, aki mesét vitt az ágyban lázasan fekvő Julinak.

Bővebben...
 
Tasnádi István: A kőmajmok háza

 

Ezt a könyvet apáknak és fiúknak ajánlják a szerkesztők a könyvborítón. Való igaz, a történet benne két fiúról szól. Persze attól még lányok is elolvashatják! Szerepel benne egy lány is, Iza. Nekem ő tetszik legjobban a könyvben.

Bővebben...
 
Barak László: Ne hidd, hogy mese!

 

Ebben a könyvben főleg gyerekekről van szó. Olyanokról, mint te. Vannak benne ugyan mindenféle fura lények, még házi medvék meg égi egyszarvúk is (hogy az milyen?!), de egyik lapról, szinte egyik versből sem hiányoznak a gyerekek. Ezért is ajánlom a figyelmedbe a könyvet.

Bővebben...
 
Igaz Dóra: Holnapra kutya bajod! - Doktormesék

 

Hogyan lehet legyőzni az icipici, de összevissza röpködő és gonoszkodó Influenza tündért? A doktor néni harcot hirdet ellene. Bezzeg meglepődnek a Kökörcsin utcai óvodások a Mackó csoportban, amikor varázsmező helyett csupán a szomszédos mosdóba vezeti őket a doktor néni.

Bővebben...
 
Játssz a múltban! - Árpád-házi királyok

 

Azt mondod, téged nem érdekel a múlt? Unalmas? Dehogy! Gondolj csak bele, amikor kicsi voltál, hogy szeretted a királyos meg a királylányos meséket, aztán meg a várakról, várurakról, lovagokról szóló történeteket.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 10