Lapozó
Lackfi János: Kapjátok el Tüdő Gyuszit!

 

Versek felnőttes gyerekeknek és gyerekes felnőtteknek

Aki jól nevelt, az csak titokban olvashatja ezt a könyvet ‒ áll a borítóján az ajánlás. De miért? Mert kőkeményen vannak a dolgok leírva benne? Piszkos dolgokról is szól? Vécékagylókról, taknyos zsepikről, intézetbe zárt mamikáról, vakokról, csövesekről, mutogatós bácsikról?

Bővebben...
 
Patrick Modiano: Catherine Certitude

 

Vajon milyen a világ szemüveg nélkül annak, aki igazán jól csak szemüveggel lát? El tudod képzelni? Nos, Catherine gyakran tesz próbát. Jobban mondva, rendszeresen átjár egyik világból a másikba; a szemüveg nélküli homályosból, amit puhának és pelyhesnek érez, mint egy párnát, abba a másikba, ahol a dolgok körvonalai szabályosak és kemények.

Bővebben...
 
Balla Margit: A földönkívüli kislány

 

Miki és a földönkívüli kislány története egészen különös. Egy közönséges helyen, egy lepukkant városszéli kis házban kezdődik, ahol a meglehetősen magányos kisfiú a nagymamájával éldegél. Miki nehezen talál barátokra, a fiúk még a focicsapatba se szívesen veszik be őt, pedig focizni Miki igazán szeret (bár talán nem nagyon tud).

Bővebben...
 
Garajszki Margit: Bartók (Pozsonyi mesék)

 

Nehéz elképzelni, milyen is lehetett egy nagy ember kiskorában. Például egy világhírű, nagy zeneszerző, mint Bartók Béla mit csinált gyerekkorában? Szeretett iskolába járni? Tudott focizni? Nem hinnéd, de Bartók már gyerekkorában is zongorázni szeretett a legjobban.

Bővebben...
 
Laik Eszter: Abszurd, bravúr, celeb

 

Ez a szótár teljesen a mai világról és a mai gyerekeknek szól. Azokat a szavakat magyarázza meg benne a szerző versben, amelyek ugyan idegennek tűnnek, néha nem tudja a pontos jelentésüket még a felnőtt sem, mégis értenünk kell őket, mert a világ ma tele van velük.

Bővebben...
 
Gyüre Lajos: Cirmos a városba megy

 

A népmesékben az a jó, hogy mindig a jó győz, a gonosz pedig elnyeri méltó büntetését. Ezért is szerették hallgatni régen még a felnőttek is, nemcsak a gyerekek. Ráadásul minden mese mindig egy kicsit más volt, mint ahogy korábban hallották, hiszen minden mesemondó másként mesélt és másként emlékezett.

Bővebben...
 
Both Gabi: A hintarabló

 

Hallottál már a Cipőtündérről? Neeem?! A te fél pár cipőd nem szokott eltűnni? És olyankor hol és hogyan keresed? Nyomoztál már eltűnt cipők, játékok után? Bíborka, Bársonyka és Babocska, a három testvér mestere a nyomozásnak.

Bővebben...
 
Lepkék - Ki mit tud a világról?

 

Ebben a sorozatban már sok füzet megjelent; madarakról, pókokról és rovarokról, háziállatokról, külön a kutyákról és a macskákról, de még a dinoszauruszokról is. Csupa érdekes dolog a világról! Mindegyik füzet tele van sok képpel.

Bővebben...
 
Maros Krisztina: Az Illatok és Hangok Őrzője

 

Vajon milyen lehet a málnalekvárfelleg vagy a rózsaköd? Te már láttál olyat? Én még soha, de próbálom elképzelni. Gyűjtögetni is szoktam apróságokat kis dobozokban. Illatokat? Hangokat? Egy kis darázs álmát? Nem, azt még nem sikerült, csak képzeletben.

Bővebben...
 
Szegedi Katalin: Álomcirkusz

 

Álomszép ez a könyv! Először csak lapozgattam, és nézegettem a képeket benne, egy nyúlleány és egy nyúlfiú életének a képeit. A történet egy cirkuszban kezdődik, kicsit ugyan szomorúan.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 10