Lapozó
Bolgár Katalin: Lili és Boti manói

 

Minden gyereknek van saját házi manója. Tudtad? Te már megkerested a tiédet? Lili nagyon egyszerűen talált rá a magáéra. Egyszer csak ott termett az asztalán. Épp, amikor az unalmas házi feladatot írta.

Bővebben...
 
Faltisz Roberta - Faltisz Alexandra: Csörgevári vigasságok

 

De jó lehet Csörgeváron lakni! De jó lehet csörgevárinak lenni! A csörgeváriak nagyon víg emberek, és mindig találnak okot a vigasságra. Tél végén minden évben megrendezik a Csörgevári Csörögefánk Fesztivált. Amikor már unják a telet, de még messze a húsvét, tavaszköszöntő Sárkányeregető Versenyt rendeznek, szeptember végén bormustrán mulatoznak...

Bővebben...
 
Finy Petra: Bögreúr meséi. Történetek rossz evőkről

 

Van úgy, hogy az embernek nincs étvágya. Megesik még a felnőttekkel is. Hiába teszik elé a legfinomabb ételt, megszokottat vagy teljesen újat, nincs kedve megenni. Nagyobb baj, ha ez egy gyerekkel történik meg.

Bővebben...
 
Tóth László: Az ellopott nagymama

 

Ez aztán igazán jó vastag mesekönyv! Sok mese van benne, ráadásul sokféle. Egészen rövid és egészen hosszú, királyos, állatos, boszorkányos, sárkányos, olyan, ahol nincs is történet, csak ketten beszélgetnek (legtöbbször furcsaságokat mondanak egymásnak, vagy játszanak a szavakkal, Kiskata, Julijul meg Apa), és olyan is, ahol egészen bonyolult, fordulatos a mese szövése. Egyszóval mindenki talál benne kedvére valót.

Bővebben...
 
Mészöly Ágnes - Rofusz Kinga: Hófehér karácsony

 

Abban a kicsiny faluban, ahova a Takács család igyekezett, szenteste délutánján sűrűn havazott. A hó mindent beborított, az utakat is. Hiába söpörte el Takács néni a kocsibeállót újra és újra, egykettőre megint vastag takaró alá került. És az unokák csak nem jöttek! Elakadtak talán a havazásban? Bizony elakadtak! És nemcsak ők!

Bővebben...
 
Fellinger Károly: A kincsesláda

 

Lucaszéket mindenki tud készíteni (jelzem, most kell majd elkezdeni a faragását, mert december 13-án lesz Luca-nap. De hogy Kukoricás Dzsanga lucaszéke hogy készült, és egyáltalán miért fogott hozzá a nagy munkához ez a felsőszeli legény? ‒ annak a történetét már csak a mátyusföldiek ismerik.

Bővebben...
 
Adamik Zsolt - Hanga Réka: Bibedombi szörnyhatározó

 

Mit tudtok a szörnyekről? Mindent? Majdnem mindent? Semmit? Nos, ebben a szörnyhatározóban mindent leírtak róluk (vagy legalábbis majdnem mindent). Szépen sorjában, külön szócikkben minden szörnyet, manót, törpét, ettant, koblukot, mindenkit, aki rémisztget, és ábécérendbe szedve, ahogy az már a rendes lexikonokban és enciklopédiákban szokás.

Bővebben...
 
Lackfi János: Kapjátok el Tüdő Gyuszit!

 

Versek felnőttes gyerekeknek és gyerekes felnőtteknek

Aki jól nevelt, az csak titokban olvashatja ezt a könyvet ‒ áll a borítóján az ajánlás. De miért? Mert kőkeményen vannak a dolgok leírva benne? Piszkos dolgokról is szól? Vécékagylókról, taknyos zsepikről, intézetbe zárt mamikáról, vakokról, csövesekről, mutogatós bácsikról?

Bővebben...
 
Patrick Modiano: Catherine Certitude

 

Vajon milyen a világ szemüveg nélkül annak, aki igazán jól csak szemüveggel lát? El tudod képzelni? Nos, Catherine gyakran tesz próbát. Jobban mondva, rendszeresen átjár egyik világból a másikba; a szemüveg nélküli homályosból, amit puhának és pelyhesnek érez, mint egy párnát, abba a másikba, ahol a dolgok körvonalai szabályosak és kemények.

Bővebben...
 
Balla Margit: A földönkívüli kislány

 

Miki és a földönkívüli kislány története egészen különös. Egy közönséges helyen, egy lepukkant városszéli kis házban kezdődik, ahol a meglehetősen magányos kisfiú a nagymamájával éldegél. Miki nehezen talál barátokra, a fiúk még a focicsapatba se szívesen veszik be őt, pedig focizni Miki igazán szeret (bár talán nem nagyon tud).

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 11