Lapozó
Szegedi Katalin: Kocsonyakirályfi

 

Kocsonyakirályfi! Vajon ki lehet az? Rigócsőr királyról már olvastam, de Kocsonyakirályfiról?! Aztán itt van a királylány, a mese főszereplője, akinek messze földön híres a szakácstudománya, és folyvást főz. Sőt! Szakácskönyvet ír.

Bővebben...
 
Z. Németh István: Aranyeső, ezüsthó

 

Z. Németh István legújabb kötete, az Aranyeső, ezüsthó nemrég jelent meg. A költő híres macskás és még híresebb kalózos verseit tartalmazza, amellett jeges-teles, vakációs, iskolás, zenebonás és persze rólad szóló versek is vannak benne – összesen négy fejezetben.

Bővebben...
 
Elfelejtett lények boltja

 

Micsoda történet! Unatkozik a karácsonyi angyal?! Nincs munkája karácsonykor, mert senki sem akar már az angyaloktól ajándékot kapni. Hát kitől akarnak manapság az emberek ajándékot kapni a legszebb ünnepen? És mi lesz Ariellával, az utolsó karácsonyi angyallal? Talál neki valamilyen elfoglaltságot, munkát, netalán gazdit a ködmanó?

Bővebben...
 
Mechler Anna: Tóbiás, a kukásautó

 

Tóbiás, a kis útsöprő autó, Morgána és Armandin, a Tóbiásnál is nagyobb kukásautó barátja. Együtt járják nap mint nap a város utcáit, takarítanak, elszállítják a szemetet. Munkájuk felelősségteljes, néha nehéz, de cseppet sem unalmas. Rengeteg kalandot élnek át feladatuk teljesítése közben.

Bővebben...
 
Fellinger Károly: Ilka vára

 

Ez a mesekönyv nemrégiben jelent meg a boltokban. Én már olvastam. Az tetszett benne a legjobban, ahogyan Karcsi bácsi mesél. Mintha ott ültem volna mellette, és nem is olvastam, hanem hallgattam volna a történeteit.

Bővebben...
 
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

 

Igazán vicces dolog lehet a forró budapesti nyárban egy alaszkai eszkimó gyereket nyaraltatni a nagyvárosban. Bali bácsi fel is készül alaposan a vendég fogadására, a városnézésekre, hogy mindennek ellenére, mégis szórakoztató legyen a dolog.

Bővebben...
 
Borbáth Péter: Sündör és Niru. Sündör nyomában

 

Két jó barátról és egy nagy kalandról szól a könyv. Aki belevág az olvasásába, annak ugyan nem kell tartania attól, hogy elkalandozik a figyelme, mert a történet azonnal magával ragadja őt.

Bővebben...
 
Lotta Olsson, Maria Nilsson Thore: Fura állatok

 

Ez a mesekönyv a fura állatokról szól. De mihez képest furcsák ezek az állatok? Hát épp ez az! A sörényes hangyászról például mindenki azt mondja, hogy fura. Furcsán néz ki főleg a hosszú orra miatt még a barátja, a mogyorós pele szerint is. A sörényes hangyászt ez először kicsit elszomorítja. De aztán támad egy remek ötlete.

Bővebben...
 
Navigátor 2. - Kortárs gyerekirodalmi lexikon

 

Volt már úgy veletek, hogy amikor végére értetek egy könyvnek, szívesen megkérdeztétek volna az írójától, hogy miért pont úgy fejezte be a történetet, ahogy befejezte. Vagy az illusztrátorától, hogy miért olyannak rajzolta le a szereplőket, amilyennek lerajzolta őket, vagy hasonlóakat.

Bővebben...
 
Arany László: Szép magyar népmesék

 

Ez a mesekönyv több mint 150 évvel ezelőtt jelent meg először. Azóta sokszor kiadták újra és újra a könyvkiadók. Gondoljatok csak bele! Talán nincs is olyan nagymama, nagypapa, anyuka, apuka ma se, aki ne ismerné a kis gömböc, a szürke ló, a veres tehén, a félig nyúzott bakkecske vagy Babszem Jankó, Ráadó és Anyicska történetét.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 11