Lapozó
Lotta Olsson, Maria Nilsson Thore: Fura állatok

 

Ez a mesekönyv a fura állatokról szól. De mihez képest furcsák ezek az állatok? Hát épp ez az! A sörényes hangyászról például mindenki azt mondja, hogy fura. Furcsán néz ki főleg a hosszú orra miatt még a barátja, a mogyorós pele szerint is. A sörényes hangyászt ez először kicsit elszomorítja. De aztán támad egy remek ötlete.

Bővebben...
 
Navigátor 2. - Kortárs gyerekirodalmi lexikon

 

Volt már úgy veletek, hogy amikor végére értetek egy könyvnek, szívesen megkérdeztétek volna az írójától, hogy miért pont úgy fejezte be a történetet, ahogy befejezte. Vagy az illusztrátorától, hogy miért olyannak rajzolta le a szereplőket, amilyennek lerajzolta őket, vagy hasonlóakat.

Bővebben...
 
Arany László: Szép magyar népmesék

 

Ez a mesekönyv több mint 150 évvel ezelőtt jelent meg először. Azóta sokszor kiadták újra és újra a könyvkiadók. Gondoljatok csak bele! Talán nincs is olyan nagymama, nagypapa, anyuka, apuka ma se, aki ne ismerné a kis gömböc, a szürke ló, a veres tehén, a félig nyúzott bakkecske vagy Babszem Jankó, Ráadó és Anyicska történetét.

Bővebben...
 
Bolgár Katalin: Lili és Boti manói

 

Minden gyereknek van saját házi manója. Tudtad? Te már megkerested a tiédet? Lili nagyon egyszerűen talált rá a magáéra. Egyszer csak ott termett az asztalán. Épp, amikor az unalmas házi feladatot írta.

Bővebben...
 
Faltisz Roberta - Faltisz Alexandra: Csörgevári vigasságok

 

De jó lehet Csörgeváron lakni! De jó lehet csörgevárinak lenni! A csörgeváriak nagyon víg emberek, és mindig találnak okot a vigasságra. Tél végén minden évben megrendezik a Csörgevári Csörögefánk Fesztivált. Amikor már unják a telet, de még messze a húsvét, tavaszköszöntő Sárkányeregető Versenyt rendeznek, szeptember végén bormustrán mulatoznak...

Bővebben...
 
Finy Petra: Bögreúr meséi. Történetek rossz evőkről

 

Van úgy, hogy az embernek nincs étvágya. Megesik még a felnőttekkel is. Hiába teszik elé a legfinomabb ételt, megszokottat vagy teljesen újat, nincs kedve megenni. Nagyobb baj, ha ez egy gyerekkel történik meg.

Bővebben...
 
Tóth László: Az ellopott nagymama

 

Ez aztán igazán jó vastag mesekönyv! Sok mese van benne, ráadásul sokféle. Egészen rövid és egészen hosszú, királyos, állatos, boszorkányos, sárkányos, olyan, ahol nincs is történet, csak ketten beszélgetnek (legtöbbször furcsaságokat mondanak egymásnak, vagy játszanak a szavakkal, Kiskata, Julijul meg Apa), és olyan is, ahol egészen bonyolult, fordulatos a mese szövése. Egyszóval mindenki talál benne kedvére valót.

Bővebben...
 
Mészöly Ágnes - Rofusz Kinga: Hófehér karácsony

 

Abban a kicsiny faluban, ahova a Takács család igyekezett, szenteste délutánján sűrűn havazott. A hó mindent beborított, az utakat is. Hiába söpörte el Takács néni a kocsibeállót újra és újra, egykettőre megint vastag takaró alá került. És az unokák csak nem jöttek! Elakadtak talán a havazásban? Bizony elakadtak! És nemcsak ők!

Bővebben...
 
Fellinger Károly: A kincsesláda

 

Lucaszéket mindenki tud készíteni (jelzem, most kell majd elkezdeni a faragását, mert december 13-án lesz Luca-nap. De hogy Kukoricás Dzsanga lucaszéke hogy készült, és egyáltalán miért fogott hozzá a nagy munkához ez a felsőszeli legény? ‒ annak a történetét már csak a mátyusföldiek ismerik.

Bővebben...
 
Adamik Zsolt - Hanga Réka: Bibedombi szörnyhatározó

 

Mit tudtok a szörnyekről? Mindent? Majdnem mindent? Semmit? Nos, ebben a szörnyhatározóban mindent leírtak róluk (vagy legalábbis majdnem mindent). Szépen sorjában, külön szócikkben minden szörnyet, manót, törpét, ettant, koblukot, mindenkit, aki rémisztget, és ábécérendbe szedve, ahogy az már a rendes lexikonokban és enciklopédiákban szokás.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 10