Lapozó
Tündérkert virágai - Erdélyi gyermekvers-antológia

Tündérkert virágai - Erdélyi gyermekvers-antológia

 

Ennek a verseskötetnek az írói a Tündérkertből üzennek neked. Hogy az merre van? Csak egyenest délnek, aztán keletnek, ha tőlünk indulsz, legtöbbször a nap járásával szemben. Erdélyben. Lehet, jártál is már arra. De ha nem is, Elek apó küldeményei a kisbaconi házából már eljutottak hozzád. Hiszen meséjét a vitéz szabólegényről vagy rókáné mézes-mákos kalácsáról te is olvastad.

Bővebben...
 
Hóc, hóc katona - Bölcsődések verseskönyve

Hóc, hóc katona

 

Akinek van kis testvére, az bizony sűrűn lapozgathatja ezt a könyvet. Mindenkorra talál benne egy éppen megfelelő, odavaló verset. Ha még csak alig egyéves a tesó, a térden lovagoltatásához például jó lesz a Gyí te, paci vagy akár a Hóc, hóc, katona. Amikor az elalvással van gond, kereshet egy altatót. Csiklandozós, kiszámolós, hintáztató játékhoz is talál jó néhány rigmust a kötetben. A kicsit nagyobbaknak vannak aztán a télen, nyáron vagy éppen ősszel mondandó versek, a mondókák esőben, havazásban, az újévi rigmusok, a naphívogatók, a dalok a tavaszról, a szélről, a kakasról, a vonatról. És persze mesét is olvashat a könyvből a tesónak versben mackókról, törökről és tehenekről.

Bővebben...
 
Bálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony

Bálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony

 

Ez a mese télen, talán éppen karácsony előtt kezdődik. Sűrűn hull a hó, az ablakpárkányon terített asztal várja a galambokat, cinkéket, poszátákat. Cukoranyó mézeskalácsboltjának kirakatában finomabbnál finomabb édességek illatoznak. S ni! Egy egérke ácsingózik a bolt előtt. Cukoranyó megszánja az agyonfagyott, éhes kis jószágot. Befogadja házába. Vaníliaillatban pörkölt mogyorón és mákoskalács-morzsákon élhetne eztán egérkénk. Ám jóformán még bele sem szokik a puha-meleg kényelembe, fura dolog, varázslat történik vele.

Bővebben...
 
Lázár Zsófia - Lázár Ervin: Bogármese

Bogármese

 

Megint egy gyönyörű mesekönyvet mutatok be neked. Rengeteg bogár szerepel benne, és mindegyik gyönyörű. Mert hát milyen is lehetne egy bogár, amelyiknek Csillagszemű a neve, ha nem az, gyönyörű! Vagy egy Szivárványos nevű! Na, hát ők a két főszereplő. Az ő barátságukról szól a mese.

Bővebben...
 
Berszán István: Bundafüles Subanagy

Berszán István: Bundafüles Subanagy

 

Én még ilyen medvével sose találkoztam! Mert hát mit csinál egy tisztességes bundás a mesében? Brummog először is. Aztán: málnázik a cserjésben. Odút fosztogat. Mézet lop, hogy tovább ne is soroljam! És a mi Bundafülesünk? Ki hinné! Ő folyvást töpreng, egyre csak töri a fejét valamin. Hogy min?

Bővebben...
 
Fellinger Károly: Dióbölcső, mákfejcsörgő

Dióbölcső, mákfejcsörgő

 

Ezen az oldalon eztán csak olyan könyvet mutatunk be neked, amelyikben gyönyörűek a rajzok, a képek, vagy csupa érdekes dologról írnak benne. A dióbölcső, mákfejcsörgő című ilyen. Ha ránézel a borítójára, már sejtheted, hogy gyönyörű lesz az egész könyv. És tényleg az!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 Következő > Utolsó >>

11. oldal / 11