Játszva finomat
Szilvás pite és szőlős frissítő

 

Ki mondta, hogy az étellel nem szabad játszani? Ezen az oldalon csupa olyan finomságról lesz szó, amelyet magatok is játszva el tudtok készíteni. Mert majdnem annyira egyszerű, mint az elfogyasztásuk. Csak aztán győzzétek megenni!

Bővebben...
 
Gesztenyekehely és gesztenyegolyók

 

Tudtátok, hogy kétféle gesztenye van? Szelíd és vad. Vadgesztenyéből gesztenyeállatkákat készíthettek, a szelídet pedig megehetitek akár sütve, akár gesztenyepüréként.

Bővebben...
 
Ha november, akkor sütőtök!

 

A hajnali fagyok már megcsípték a kertben, innentől fogva jó édes és fogyasztható. Zöldség és édesség egyszerre, de ami a legfontosabb, hogy nagyon egészséges. Ne hiányozzon az étlapodról!

Bővebben...
 
Szirup az igazi téli hangulathoz

 

A karácsony nem múlhat el mézeskalács nélkül. Biztosan te is segítesz majd anyunak vagy nagyinak az illatos sütemény elkészítésében. De ha nagyon szereted ezt a fűszeres Finomságot, a szirup változatával egyedül is könnyedén boldogulsz.

Bővebben...
 
Forró italok a termoszból

 

Nagyszerű téli mulatság hógolyózni, szánkózni! Milyen jó sport a sízés meg korcsolyázás! De ha nincs hó és jég, akkor is lehet hatalmas sétákat tenni a közeli erdőben őzekre lesve. A hidegben jól átmelegít közben egy-egy korty forró ital a termoszból! Ne maradjon ki a hátizsákból!

Bővebben...
 
A finom tízórai

 

A tízórai egy nap sem maradhat ki az étkezések sorából, hiszen fontos, hogy naponta többször és mindig inkább kevesebbet együnk. Persze az is fontos, hogy amit megeszünk, az finom és egészséges legyen. Ilyen a müzliszelet tízórai, ami úgy a legjobb, ha te magad készíted el.

Bővebben...
 
Házi joghurt

 

A joghurt az egyik legegészségesebb a reggelire, tízóraira, uzsonnára fogyasztható finomságok között. A házi készítésű változata pedig igazi ínyencség, csak pár dologra kell odafigyelni, és kész is.

Bővebben...
 
A tojás

 

Akár mindennap is szerepelhet az étlapon, hiszen nagyon sokféleképpen felhasználható a konyhában. Készülhet belőle édes és sós, reggeli, ebéd, vacsora, leves, főétel és desszert is. Húsvétkor pedig természetesen nem hiányozhat az ünnepi asztalról a hímes tojás. De mit kezdjünk a sok főtt tojással, ha megmarad? Egyszerű! Legyen belőle tojáskrém vagy töltött tojás! Kitűnő lesz reggelire, uzsonnára, ráadásul roppant egészséges és finom!

Bővebben...
 
A varázsdoboz

 

A tízórai fontos része a napi étkezésnek, erről már volt ezeken az oldalakon. Ne maradjon ki egyszer se a sorból! De mi kerüljön a tízórais dobozba? Íme, néhány ötlet, és öröm lesz belenézni a dobozba mindennap.

Bővebben...
 
A fagyi

 

A nyárban az egyik legjobb dolog a fagylalt. Nem is lehet a nagy hőséget elviselni valami gyümölcsös, hideg finomság nélkül! Még jobb, ha az otthon készül, hiszen akkor pontosan olyan lesz, amilyent szeretnél. Az alábbi édességet ráadásul gyerekjáték elkészíteni, a legjobb móka a vakációban. Próbáld ki!

Bővebben...