Balla Margit: Cicúr és a többiek
Cicúr és a többiek 8. rész

 

‒ Egy kicsivel azután kezdődött, hogy átköltöztem a kaputól, egy bokor tövénél levő üregből a fal tövébe ‒ kezdett bele a pocok a mesélésbe. ‒ Ez itt, a falnál ugyanis jóval kényelmesebb és szárazabb lakás, mint a kapunál levő, amellett eldugottabb is, és az nagy előny.

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 7. rész

 

A társaság kővé dermedt a meglepetéstől. Bibi tért magához először.

− Mi az ott a kezedben? – kiáltott rá a pocokra.

A pocok meglobogtatta a papírdarabot. A többiek közelebb lépetek. Akkor látták, hogy az nem más, mint egy könyv letépett hátsó borítójának egy darabja.

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 6. rész

 

Cicúr nagyon elszánt volt. Úgy érezte, csak pár lépés választja el a rejtély megoldásától. Az eltűnt könyv illata színes szalagként húzódott előtte a levegőben, és olyan tisztán érezte, mint még soha semmit, ahogy kilépett a liftből Kiflivel szorosan a nyomában. Tudta, hogy megtalálja, csak idő kérdése. Tudta, hogy sikerülni fog. Most nem gondolt a reggelire, sem a honvágyra, sem arra, miféle veszélyek leselkedhetnek rá. Egyetlen dolog lebegett a szeme előtt: hogy ne veszítse el a nyomot. 

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 5. rész

 

Nagy munka volt eltakarítani a sok romot, amit Marcus balvégzetű tevékenysége okozott, de azért a végére jutottak. Kimerülten rogytak le a könyvtár karosszékeibe.

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 4. rész

 

Későre járt, a könyvtár már be volt zárva. Így Gréta elővette a kulcsát, kliccs-kluccs, és belépett az épületbe. A többiek utána. Elmentek a ruhatár, majd a recepció mellett, átvágtak egy könyvespolcokkal zsúfolt termen, aztán megálltak egy kicsiny ajtó előtt a terem végében.

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 3. rész

 

− Irány Grönland! – kiáltott fel Lulu szokatlanul lelkesen, majd a kis csapat élére állva mutatta az utat.

− Ezzel a busszal bemegyünk a városba, aztán átszállunk, villamos, metró, villamos, aztán még két busz és már kinn is vagyunk a reptéren. Négy átszállással öt nap múlva Grönlandon lehetünk. Nyugi, kicsit kényelmetlen lesz reptéri várókban aludni, de én már próbáltam, ki lehet bírni. És így a leggazdaságosabb! – magyarázta Lulu büszkén.

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 2. rész

 

Cicúr és Kifli csodálkozva néztek hol a gazdájukra, hol a vendégre, hol meg Lulu macskára, hátha valamelyikük szolgál valami magyarázattal. De Lulu szokás szerint lehunyt szemmel napozott az ablakpárkányon, a kutyák hát biztosak voltak benne, hogy az égvilágon semmiről nem tud.

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 1. rész

 

− A parkba mégy, Cicúr?

A kiskutya hátrafordult:

− Igen, jössz? − kérdezte a nála szemmel láthatóan nagyobb kutyát, a bátyját. Kifli, a bátyja bólintott, és elindultak a kertajtó felé.

Bővebben...