Balla Margit: Cicúr és a többiek
Cicúr és a többiek 1. rész

 

− A parkba mégy, Cicúr?

A kiskutya hátrafordult:

− Igen, jössz? − kérdezte a nála szemmel láthatóan nagyobb kutyát, a bátyját. Kifli, a bátyja bólintott, és elindultak a kertajtó felé.

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 2. rész

 

Cicúr és Kifli csodálkozva néztek hol a gazdájukra, hol a vendégre, hol meg Lulu macskára, hátha valamelyikük szolgál valami magyarázattal. De Lulu szokás szerint lehunyt szemmel napozott az ablakpárkányon, a kutyák hát biztosak voltak benne, hogy az égvilágon semmiről nem tud.

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 3. rész

 

− Irány Grönland! – kiáltott fel Lulu szokatlanul lelkesen, majd a kis csapat élére állva mutatta az utat.

− Ezzel a busszal bemegyünk a városba, aztán átszállunk, villamos, metró, villamos, aztán még két busz és már kinn is vagyunk a reptéren. Négy átszállással öt nap múlva Grönlandon lehetünk. Nyugi, kicsit kényelmetlen lesz reptéri várókban aludni, de én már próbáltam, ki lehet bírni. És így a leggazdaságosabb! – magyarázta Lulu büszkén.

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 4. rész

 

Későre járt, a könyvtár már be volt zárva. Így Gréta elővette a kulcsát, kliccs-kluccs, és belépett az épületbe. A többiek utána. Elmentek a ruhatár, majd a recepció mellett, átvágtak egy könyvespolcokkal zsúfolt termen, aztán megálltak egy kicsiny ajtó előtt a terem végében.

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 5. rész

 

Nagy munka volt eltakarítani a sok romot, amit Marcus balvégzetű tevékenysége okozott, de azért a végére jutottak. Kimerülten rogytak le a könyvtár karosszékeibe.

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 6. rész

 

Cicúr nagyon elszánt volt. Úgy érezte, csak pár lépés választja el a rejtély megoldásától. Az eltűnt könyv illata színes szalagként húzódott előtte a levegőben, és olyan tisztán érezte, mint még soha semmit, ahogy kilépett a liftből Kiflivel szorosan a nyomában. Tudta, hogy megtalálja, csak idő kérdése. Tudta, hogy sikerülni fog. Most nem gondolt a reggelire, sem a honvágyra, sem arra, miféle veszélyek leselkedhetnek rá. Egyetlen dolog lebegett a szeme előtt: hogy ne veszítse el a nyomot. 

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 7. rész

 

A társaság kővé dermedt a meglepetéstől. Bibi tért magához először.

− Mi az ott a kezedben? – kiáltott rá a pocokra.

A pocok meglobogtatta a papírdarabot. A többiek közelebb lépetek. Akkor látták, hogy az nem más, mint egy könyv letépett hátsó borítójának egy darabja.

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 8. rész

 

‒ Egy kicsivel azután kezdődött, hogy átköltöztem a kaputól, egy bokor tövénél levő üregből a fal tövébe ‒ kezdett bele a pocok a mesélésbe. ‒ Ez itt, a falnál ugyanis jóval kényelmesebb és szárazabb lakás, mint a kapunál levő, amellett eldugottabb is, és az nagy előny.

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 9. rész

 

Cicúr is gondolkodóba esett. Az elmúlt napok eseményei ugyan meglehetősen szokatlanok voltak, de hogy veszélyben lenne az életük, azt végképp nem tudta elképzelni. Ugyan ki akarna ártani nekik?

Bővebben...
 
Cicúr és a többiek 10. rész

 

Hogy a megbántódott kutyákat kicsit megvigasztalja, Gréta adott nekik néhány finom csirkefalatot. Aztán mindenki erősen törte a fejét tovább.

Bővebben...