Meskete/Rozprávka
Balla Margit: Rózsaszín mese/Ružová rozprávka

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány. Ennek a kislánynak a rózsaszín volt kedvenc színe. Annyira, de annyira szerette a rózsaszínt, hogy minden ruhája rózsaszínű volt, a pulcsija, a szoknyája, a harisnyája, még a zoknija és a hajgumija is.

Bővebben...
 
Balla Margit: A kis cickány és a szobor/Malý piskor a socha

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis cickány. Itt éldegélt a csipkebokor alatt. Egy szép estén, amikor kidugta az orrát a bokor alól, hogy szokásos körútjára induljon, furcsa dologra lett figyelmes. Az égen épp kelt föl a hold.

Bővebben...
 
Balla Margit: Sárga mese/Žltá rozprávka

 

Volt egyszer egy hagymácska. A kert egyik ágyásában aludta édes álmát. Nagyon mélyen aludt, talán még álmodott is. Ám egyszer csak felriadt.

Bővebben...
 
Balla Margit: Farsangi mese/Fašiangová rozprávka

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy tojás. Ment, mendegélt az úton ez a kis tojás, s találkozott a tejjel.

Bővebben...
 
Balla Margit: A Kopasz-hegyen/V Pustej hore

 

A Kopasz-hegyen állt két fenyőfa. Nem volt hát teljesen kopasz a hegy, de mégis ez volt a neve. A két fenyőfán lakott egy-egy hóbagoly. Tudod, milyen a hóbagoly? Ó, gyönyörű! Fehér a tolla, mint a hó, és sárga a szeme.

Bővebben...
 
Balla Margit: A Mikulás ajándéka/Darček pre Mikuláša

 

Mikulás Lappföldön lakik, ezt mindenki tudja. December 6-án, a névnapján minden évben innen járja be a világot, és ajándékot visz a gyerekeknek. Szánját rénszarvasok repítik a nagy úton.

Bővebben...
 
Balla Margit: Almaszüret Sünéknél/Ježkovia na zbere jabĺk

 

A süncsalád egy szép őszi reggelen arra ébredt, hogy az almafa alja a kertben terítve van piros almával. Elhatározták, hogy összegyűjtik az almákat. Lesz finom ennivaló a szűkös napokra a kamrában.

Bővebben...
 
Balla Margit: Jónás, a bálna/Veľryba Jonáš

 

Élt egyszer a hatalmas tengerekben egy bálna. Amikor megnőtt, anyuka lett, és született neki egy kisfia, Jónás. A kisbálna együtt úszkált az anyukájával meg a többi bálnával és bálnagyerekkel a mély vizekben északról délre, keletről nyugatra, éppen amerre finom ennivalót találtak.

Bővebben...
 
Balla Margit: Zokni kutya és a postás/Psík Zokni a pán poštár

 

Egyszer volt, hol nem volt, a Fő utcán túl, a Kis Erdőn innen, a piros kerítés mögött élt egy kis fekete kutya, a neve Zokni.

Bővebben...
 
A kisfiú és a teknős/Chlapček a korytnačka

 

Volt egyszer egy kisfiú, aki a nagyszüleivel élt. Apja-anyja már rég meghalt, ezért a nagyszülők nevelték őt. A fiúcska hamar, már kilencéves korában megtanult halászni.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 3