Meskete/Rozprávka
Balla Margit: A nagy verseny/Veľké preteky

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisautó. Nem volt benne semmi különleges, talán még az sem látszott rajta, hogy milyen gyártmány, egyszerű sárga kisautó volt, közönséges műanyagból. A polcon lakott a többi játékkal együtt a gyerekszobában.

Bővebben...
 
Balla Margit: A legkisebb kismalac/Najmenšie prasiatko

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy aprócska kismalac. Olyan kicsike volt, hogy egy óvodás kislány tenyerében is elfért volna, ha éppen fölveszi. De a szegény kismalacot senki sem vette föl a tenyerébe. Csak állt ott, a baromfiudvar közepén, és barátokat keresett.

Bővebben...
 
Balla Margit: Hogyan lett a kutyából pásztor?/Ako sa pes ovčiakom stal?

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy pásztor. Rengeteg birkája volt, egy egész nyáj. Minden reggel kihajtotta az állatait a legelőre, és őrizte őket egész nap. Egyszer dolga akadt a városban. Megkérdezte a birkáit, ugyan ki őrizné meg őket legjobban, amíg ő távol lesz.

Bővebben...
 
Balla Margit: Rózsaszín mese/Ružová rozprávka

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány. Ennek a kislánynak a rózsaszín volt kedvenc színe. Annyira, de annyira szerette a rózsaszínt, hogy minden ruhája rózsaszínű volt, a pulcsija, a szoknyája, a harisnyája, még a zoknija és a hajgumija is.

Bővebben...
 
Balla Margit: A kis cickány és a szobor/Malý piskor a socha

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis cickány. Itt éldegélt a csipkebokor alatt. Egy szép estén, amikor kidugta az orrát a bokor alól, hogy szokásos körútjára induljon, furcsa dologra lett figyelmes. Az égen épp kelt föl a hold.

Bővebben...
 
Balla Margit: Sárga mese/Žltá rozprávka

 

Volt egyszer egy hagymácska. A kert egyik ágyásában aludta édes álmát. Nagyon mélyen aludt, talán még álmodott is. Ám egyszer csak felriadt.

Bővebben...
 
Balla Margit: Farsangi mese/Fašiangová rozprávka

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy tojás. Ment, mendegélt az úton ez a kis tojás, s találkozott a tejjel.

Bővebben...
 
Balla Margit: A Kopasz-hegyen/V Pustej hore

 

A Kopasz-hegyen állt két fenyőfa. Nem volt hát teljesen kopasz a hegy, de mégis ez volt a neve. A két fenyőfán lakott egy-egy hóbagoly. Tudod, milyen a hóbagoly? Ó, gyönyörű! Fehér a tolla, mint a hó, és sárga a szeme.

Bővebben...
 
Balla Margit: A Mikulás ajándéka/Darček pre Mikuláša

 

Mikulás Lappföldön lakik, ezt mindenki tudja. December 6-án, a névnapján minden évben innen járja be a világot, és ajándékot visz a gyerekeknek. Szánját rénszarvasok repítik a nagy úton.

Bővebben...
 
Balla Margit: Almaszüret Sünéknél/Ježkovia na zbere jabĺk

 

A süncsalád egy szép őszi reggelen arra ébredt, hogy az almafa alja a kertben terítve van piros almával. Elhatározták, hogy összegyűjtik az almákat. Lesz finom ennivaló a szűkös napokra a kamrában.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3