Meskete/Rozprávka
Balla Margit: A kiskutya és az ibolya/Šteniatko a fialka

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy icipici kis kutya. Alig volt tízhetes. Nem sok mindent tudott a világról, csak annyit, hogy mindent meg lehet enni, amit nem lehet megenni, azt meg lehet rágni, amit nem lehet megrágni, azt szét lehet cincálni.

Bővebben...
 
Balla Margit: A fejfájós fakopáncs/Ďateľ s boľavou hlavou

 

Egy februári reggelen a fakopáncs rettenetes fejfájásra ébredt.

− Ó, jaj, éhen halok! – jajdult fel, hiszen fájós fejjel nem tud majd a fák törzsén kopácsolni és finom hernyókat szedegetni a kérgük alól.

Bővebben...
 
Balla Margit: A bivaly és a cinkék/Byvol a sýkorky

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy bivaly. Egy nap a láphoz igyekezett, hogy iszapfürdőt vegyen, amikor panaszos csiripelést hallott. Körülnézett, de nem látott senkit. Már épp továbbindult volna, amikor újra meghallotta a síró hangot:

Bővebben...
 
Balla Margit: A róka és a jégmadár/Líška a rybárik

 

A róka az erdőben sétált a folyónál. Egyszer csak egy hatalmas, kidőlt fa torlaszolta el az útját. A róka fontolgatni kezdte, fel tudna-e rá ugrani, mert megkerülni igen bajos lett volna.

Bővebben...
 
Balla Margit: A négy kiskecske/O štyroch kozliatkach

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy házikó. A házikóban négy kicsi kecske éldegélt. Egyik nap, mert szombat volt, és szombaton nincs iskola, elhatározták, hogy kirándulnak az erdőbe.

Bővebben...
 
Balla Margit: A nagy verseny/Veľké preteky

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisautó. Nem volt benne semmi különleges, talán még az sem látszott rajta, hogy milyen gyártmány, egyszerű sárga kisautó volt, közönséges műanyagból. A polcon lakott a többi játékkal együtt a gyerekszobában.

Bővebben...
 
Balla Margit: A legkisebb kismalac/Najmenšie prasiatko

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy aprócska kismalac. Olyan kicsike volt, hogy egy óvodás kislány tenyerében is elfért volna, ha éppen fölveszi. De a szegény kismalacot senki sem vette föl a tenyerébe. Csak állt ott, a baromfiudvar közepén, és barátokat keresett.

Bővebben...
 
Balla Margit: Hogyan lett a kutyából pásztor?/Ako sa pes ovčiakom stal?

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy pásztor. Rengeteg birkája volt, egy egész nyáj. Minden reggel kihajtotta az állatait a legelőre, és őrizte őket egész nap. Egyszer dolga akadt a városban. Megkérdezte a birkáit, ugyan ki őrizné meg őket legjobban, amíg ő távol lesz.

Bővebben...
 
Balla Margit: Rózsaszín mese/Ružová rozprávka

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány. Ennek a kislánynak a rózsaszín volt kedvenc színe. Annyira, de annyira szerette a rózsaszínt, hogy minden ruhája rózsaszínű volt, a pulcsija, a szoknyája, a harisnyája, még a zoknija és a hajgumija is.

Bővebben...
 
Balla Margit: A kis cickány és a szobor/Malý piskor a socha

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis cickány. Itt éldegélt a csipkebokor alatt. Egy szép estén, amikor kidugta az orrát a bokor alól, hogy szokásos körútjára induljon, furcsa dologra lett figyelmes. Az égen épp kelt föl a hold.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3