Gazdiiskola
Gazdiiskola 11. rész - Szeretnék egy cicát!

 

Cicát szeretnél? Nagy jó ötlet! Akár lakásban, akár kertes hátban laksz, egy cica mindig jó lakótárs. Megnevettet és megvigasztal, játszik veled és kedvesen dorombol az öledben, egyszóval igazán boldoggá teszi a gazdáját. De mi kell ahhoz, hogy a cica is boldog legyen?

Bővebben...
 
Gazdiiskola 10. rész - Nyaralás

 

Végre nyár! De vajon a kutyád, macskád ugyanúgy örül a nyári szünetnek, mint te? Annak biztosan, hogy egész nap vele lehetsz, sétálhattok, csavaroghattok erdőn-mezőn, folyóparton, tiétek a világ. De hogy viseli majd a nagy melegt? És ha nyaralni mentek, vihetitek magatokkal őt is?

Bővebben...
 
Gazdiiskola 9. rész - Veszélyes látogatók

 

Végre itt van az igazán szép tavasz! Ennek minden kutya, macska és gazda nagyon örül, mert kellemes az idő a hosszú sétákhoz, nincs még túl meleg, de már hideg se. Minden tökéletes ahhoz, hogy sok időt tölts kedvenceddel a szabadban.

Bővebben...
 
Gazdiiskola 8. rész - Sportolj a kutyáddal!

 

Itt a jó idő! Legfőbb ideje, hogy rendszeresen hosszabb sétákat tegyél a kutyáddal a szabadban. Az egyhangú gyaloglásokra mindig ugyanazon az útvonalon azonban könnyű ráunni. Csak menni, menni…

Bővebben...
 
Gazdiiskola 7. rész - Süsd meg kedvencednek a kedvencét!

 

Sokszor és sok helyen olvashattál már arról, hogy a kutyák legkönnyebben jutalmazással vehetők rá arra, hogy megtanulják, amit egy jólnevelt négylábúnak tudnia kell. A jutalomfalat a legtöbbször valami nagyon ízletes dolog, egy karika virsli, egy darabka sajt vagy főtt máj. Valami olyasmi, amit máskor nem kap.

Bővebben...
 
Gazdiiskola 6. rész - Tanulj meg kutyául!

 

Nagyon szereted a kutyádat, az biztos. De már azt is tudod, hogy a szeretet nem elég. Az is kell, hogy sokat és megfelelően foglalkozz négylábú barátoddal. Sétálj vele eleget, tápláld megfelelően, vidd orvoshoz, figyelj rá, tanítsd – egyszóval légy a gazdája.

Bővebben...
 
Gazdiiskola 5. rész - A felnőtt kutyákról

 

A kölyökkutyáknál természetes, hogy szinte ragad rájuk a tudás. De mi van később? Ha felnőnek, már nem taníthatunk meg nekik semmit? Szerencsére nem így van. Sőt! Még a kifejezetten idős kutyák is képesek a tanulásra. Azt persze ne várd egy öregebb ebtől, hogy ugyanolyan gyorsan tanul és lelkesen gyakorolja majd veled az újabb és újabb feladatokat, mint egy kölyökkutya. De rendszeres munkával még egy menhelyről örökbe fogadott idős kutyus rossz szokásain is tudsz csiszolni, javítani.

Bővebben...
 
Gazdiiskola 4. rész - Bundások télen

 

Mi a legjobb télen? Bebújni a jó meleg szobába és az ablakból nézni a kinti zord időt? Lehet. De a kutyád és a macskád biztosan nem így gondolja! A kutyáknak télen is szükségük van a mozgásra, akárcsak más, melegebb évszakban. Mozgás nélkül feszültek, idegesek és szomorúak lesznek. A kis- és nagydolgukat is kinn szeretik elvégezni (még a kanapén fekvő szobakutyusok is!).

Bővebben...
 
Gazdiiskola 3. rész - Kutya-macska barátság

 

Valaki a kutyusokat, más a cicákat szereti. Biztos vagyok benne, hogy mindenki jól meg is tudja indokolni, miért jobbak az ő kedvencei a másiknál. Vannak aztán, akik se kutyát, se macskát nem szeretnének a házhoz, de olyanok is, akik mindkettőnek egyformán nagy barátai. Mit tegyenek ők, az utóbbiak? Melyikről mondjanak le? Vagy egyikről se? Megfér egymás mellett a kettő? Létezik kutya-macska barátság?

Bővebben...
 
Gazdiiskola 2. rész - Mire tanítsd a kutyádat?

 

A kutyák okos állatok, minden gyerek tudja. Ez azonban nem azt jelenti, hogy maguktól, születésüknél fogva mindent tudnak, hanem hogy nagyon sok mindenre megtaníthatók. Ha nem tanítod meg a kutyádat semmire, akkor magától fog kitalálni dolgokat, ami viszont nem pontosan az lesz, amit elvársz tőle. A fő baj pedig az, hogy a kutyusod unatkozni fog, attól meg ideges és feszült lesz. Igen, a kutyusoknak, hogy boldogok és vidámak legyenek, nagyon is kell a tanulás, csak úgy, mint a sok séta és a játék.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2