Mesetár
Bolgár Katalin: Tilli suliba megy

 

Részlet a Lili és Boti manói című könyvből

Lili napokig azon gondolkodott, hogy lehetne megúszni a félévi bizonyítvány előtti utolsó matekdolgozatot, de sajnos sem a várva várt influenzajárvány nem tört ki, sem rendkívüli hószünetet nem rendeltek el.

Bővebben...
 
Faltisz Roberta - Faltisz Alexandra: Csörgevári vigasságok - részlet

 

Egyszer volt, hol nem volt... Na, azért ez így nem igaz. Nem egyszer volt, hanem már nyolcszor, nyolc éve minden évben egyszer. Azt is tudjuk pontosan, hogy hol: Csörgeváron a Csölösz-tó partján, egy sziklára épült, tündérlakta várkastélyban.

Bővebben...
 
Finy Petra: Rufusz Rafael bemutatkozik

 

Részlet a Bögreúr meséi című könyvből

Rufusz Rafael már elmúlt öt éves, de még mindig többnek mondja magát, ha azt kérdezik tőle, mennyi idős. Szeretne már iskolás lenni. Meg szemüveges, és szívesen kopaszodna is.

Bővebben...
 
Tóth László: Hogyan választottak maguknak királyt a tolvajok?

 

Részlet Az ellopott nagymama című könyvből

Összegyűltek egyszer a tolvajok, hogy királyt válasszanak maguknak. Hogy mennyien voltak, senki nem tudja, mert szép számmal akadtak köztük olyanok is, akikről rendes körülmények között mindenki azt hinné, hogy tisztességes emberek. Csak annyi bizonyos, hogy tengernyien lehettek, mert még a puszta névsorolvasás is hét álló esztendeig tartott.

Bővebben...
 
A kormorán és a dunnalúd (izlandi mese)

 

A kormorán is, meg a dunnalúd is szeretett volna szert tenni jó meleg mellényre. Igen ám, de csak egyetlen ilyen pihés madárruha volt, ők meg ketten vetélkedtek érte. Egyik sem akart engedni. Félő volt azonban, hogy míg civakodnak, ez az egy is elvész, azért hát megegyeztek, azé lesz a tollmellény, aki másnap reggel korábban ébred fel, és hamarabb mutatja meg a másiknak a tengerből felkelő napot.

Bővebben...
 
Mészöly Ágnes - Rofusz Kinga: Hófehér karácsony - részlet

 

Takács néni már sokadszor takarította le a háza előtti kocsibeállót. Lesöpörte a havat mielőtt feldíszítette a karácsonyfát, aztán miután beüzemelte a fára való égősort, mielőtt megterítette a karácsonyi asztalt, aztán lesöpörte terítés után is, aztán mielőtt felvágta a karácsonyi bejglit, majd miután kicsiny kristálytálkákba szedte a nyáron eltett sárgabarackbefőttet.

Bővebben...
 
Fellinger Károly: A kincsesláda - részlet

 

Kukoricás Dzsanga lucaszéke

Hogy is volt, hogy nem? Szél úrfit épphogy kiengedték a zsákjából, máris kedve szottyant szalonnázni. Mangalicaszalonna akadt ugyan, de honnét vegyen hozzá bicsakot? Gondolkodott, majd belenyúlt mélyen a legközelebbi madárijesztő zsebébe.

Bővebben...
 
Adamik Zsolt - Hanga Réka: Bibedombi szörnyhatározó - részlet

 

Puszkapiszka szurtörpe

Ott lakik a bajuszban, tanyája a szakáll, rétje a borosta. Ha vicsorog, így csinál, hogy grrrr. Ha nem, akkor is.

Bővebben...
 
Patrick Modiano: Catherine Certitude - részletek

 

Reggelente papa ébresztett. Akkorra már elkészítette a reggelit, ott várt minket az asztalon, az étkezővel kiegészített nappaliban. Kitárta a zsalukat, és hátulról láttam alakját az ablakmélyedésben. A környéket fürkészte: a tetőket és ott, egészen távol a Gare de l'Est üvegtetejét.

Bővebben...
 
Garajszki Margit: A koronázó városban

 

Részletek a Bartók (Pozsonyi mesék) című könyvből

A fából faragott királyfi szinte repdesett az örömtől, mikor megtudta, hogy Pozsonyba költöznek, mert a Mamának ott sikerült munkát találnia. Pozsony koronázó város, ahol eddig tizenkilenc koronázás zajlott: tizenegy király és nyolc királyné fejére tették itt a koronát. Ő lehetne a huszadik megkoronázott!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 14