Hogyan lett?
A Pokémon univerzum

 

Ki hinné! Már húsz éve annak, hogy megjelent a világ talán legnépszerűbb számítógépes szerepjátéka, a Pokémon. Kezdetben egyedül a Game Boy nevű játékkonzolon volt elérhető, de aztán olyan sikerre tett szert a történet, hogy készítettek belőle rajzfilmsorozatot és mozifilmet is, természetesen lehet kapni a szereplőket ábrázoló plüssfigurákat, gyűjthető kártyasorozatot és még egy csomó más kiegészítőt.

Bővebben...
 
A Lego-birodalom

 

A Lego a világon a legelterjedtebb és legsikeresebb építőjáték. A különlegessége, hogy majdnem hatvan éve ugyanabban a rendszerben készítik, így régibb, akár több évtizeddel ezelőtt forgalomba került építőkocka is összekapcsolható bármelyik ma is kapható elemmel.

Bővebben...
 
A televízió

 

Hűvös novemberi estéken, iskola és tanulás után jólesik elheverni a kanapén a meleg szobában és pihenésképpen nézni valami érdekeset vagy szórakoztatót a tévében. De vajon kik és mikor találták fel ezt a fantasztikus technikai eszközt? Hogyan lett a televízió és a manapság már elmaradhatatlan társa, a távirányító az életünk ilyen fontos része?

Bővebben...
 
A karácsonyi képeslap és a karácsonyfa

 

Közeleg a karácsony és ilyenkor az emberek képeslapokat küldenek szeretteiknek, ismerőseiknek, barátaiknak. De vajon kinek jutott eszébe az ötlet?

Bővebben...
 
A fogkefe és a tükör

 

Álmos januári reggeleken, miután ki kell kelni a jó meleg ágyból és el kell indulni az iskolába, jön a szokásos program: táska bepakolása, reggelizés, készülődés a fürdőszobában. Mosakodás, fogmosás, fésülködés. Ébredés után, álmosan biztos nem gondolsz bele, hogyan lettek az olyan fontos fürdőszobai kellékeink, mint a fogkefe vagy a tükör. Ám most itt a remek alkalom, hogy sorozatunknak ebből a részéből ezt is megtudd!

Bővebben...
 
A lift és a mozgólépcső

 

Sorozatunk most következő részében két olyan közlekedési eszközt mutatunk be, amelyeket naponta több százmillió ember használ biztonságos és környezetbarát módon. A lift és a mozgólépcső modern világunk igen hasznos, mégis szinte észrevétlen találmányai.

Bővebben...
 
A kerékpár és a gördeszka

 

Márciusban végre talán megjön a jó idő, ismét ki lehet menni a jó levegőre, lehet kicsit mozogni, sportolni. Sorozatunk legújabb részében kettő, illetve négy kerékre pattanunk, és utánajárunk a kerékpár és a gördeszka történetének.

Bővebben...
 
A húsvéti nyúl

 

Hogyan lett a nyuszi húsvéti jelkép? A történet eleje a legősibb időkre nyúlik vissza. De a mai szokások is századokkal ezelőtt alakultak ki, mégpedig német területeken. Innen terjedtek el aztán Európában, majd szerte az egész világon.

Bővebben...
 
A dobostorta, a vattacukor és a Kinder tojás

 

Minden gyerek szereti az édességet, így sorozatunk mostani részében három fajtát is bemutatunk. Lesz köztük valóban elegáns cukrásztermék, igazi vásári finomság, és üzletekben kapható, nem csak a csoki miatt csábító meglepetés is. Mielőtt elkezdjük, azt azonban mindenképpen fontos elmondani, hogy édességet mindig csak módjával szabad fogyasztani, és az ezekben az ínyencségekben lévő sok cukor miatt evés után a fogmosás szinte kötelező!

Bővebben...
 
A fagylalt

 

Végre itt a nyár, hamarosan eljön a vakáció ideje is! És a nyárban az egyik legjobb dolog kétségkívül a fagyizás. De vajon hogyan találták ki az emberek a fagyit és hogyan lett ennyire népszerű? Sorozatunk utolsó részében ennek a hűsítő édességnek a történetét mutatjuk be, és utána rögtön el is megyünk egyet fagylaltozni.

Bővebben...