Híradó
Megkezdődött a Duna Menti!

37. Duna Menti Tavasz

 

A fesztivál részletes programja ide kattintva olvasható!

 

Hát persze hogy esett az eső! Miért is ne esett volna éppen a fesztivál nyitónapján! De nagy baj nem lett belőle. Sőt! Annál jobb volt a hangulat. A kultúrház előtti színpad ugyan muskátlidíszben várta a díszes vendégeket, hiába. Az eső elől mindenki egyenest az épületbe menekült.

Bővebben...
 
A 21. Tompikán

21. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny

 

Az idén is volt országos döntő. A legjobb szavalók és prózamondók április utolsó hétvégéjén újra összemérhették erejüket Rimaszombatban. Ez volt a 21. Tompa Mihály Országos Verseny.

Bővebben...
 
Beszélgetés a múzeumban

Tóth László

 

Tóth Laci bácsit, a neves költőt kérdezgették egy áprilisi találkozón a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Iskola harmadik osztályosai. Hogyan születik a vers? Kiskata meg Julijul tényleg igazi gyerekek voltak? Mit csinál egy költő vagy egy meseíró egész nap? A gyerekek mindenre kíváncsiak voltak.

Bővebben...
 
Ha nagy leszek, olvasó leszek!

Somorjai Duna Utcai Óvoda

 

Március a könyv hónapja, mindenki tudja. Somorjában, a Duna Utcai Óvodában egész hónapban mi is a könyvek körül forgolódtunk. Otthonról elvittük és bemutattuk a kedvenc könyvünket, megterveztük a könyv születésének az útját a papírkészítéstől a nyomdába érkezésig. Saját könyvet is rajzoltunk. Játszottunk könyvtárosdit. Összehasonlítottuk a mai és a régi mesekönyveket. Legnagyobb eltérést az illusztrációkban és a színekben találtunk.

Bővebben...
 
Megkezdődtek a beíratások

Beiratkozás 2012

 

Január 15-től egy hónapon át várják az alapiskolák az ovisok jelentkezését. Azokét, akik betöltötték a hatodik életévüket, és szeptembertől iskolások lesznek. Az iskolák sokféle rendezvénnyel, ismerkedővel, kedvcsinálóval várják a jelentkezőket. Különféle foglalkozásokat, kiállításokat, bemutatókat, néhol egész héten át nyitott napokat tartanak a számukra. Hiszen fontos, hogy a gyerekek szeptembertől majd jókedvvel kezdjék meg a tanulást a számukra új és ismeretlen intézményben.

Bővebben...
 
Szegény Dzsoni Komáromban

Szegény Dzsoni és Árnika

 

Családi meseelőadás a Komáromi Jókai Színházban

Szerinted jó boszorkánynak lenni? Mindenkinek bajt meg bánatot okozni? Tényleg minden rosszban van valami jó, és a szeretetnek van varázsereje? Nehéz kérdések ezek! Még az írók sem mindig tudják a jó választ, pedig ők általában okos emberek. Lázár Ervin meséjében sem kap mindig választ a kérdezgető kisleány. Vagy dehogynem…?!

Bővebben...
 
Keltsük életre a betűket!

Keltsük életre a betűket!

 

Az olvasás népszerűsítésének céljával indított országos felmérést gyakorló anyukák egy csoportja. A felmérés és a hozzá kapcsolódó pályázat nem titkolt célja annak kiderítése, hogy miként lehetne a gyerekeket motiváltabbá tenni az olvasás iránt, valamint, hogy a 0–18 éves korúak szabadidős tevékenységében milyen arányban oszlik meg az olvasás, a számítógép használat és a televíziózás.

Bővebben...
 
Küldj Te is egy gyerekrajzot!

Küldj Te is egy gyerekrajzot!

 

Itt az advent, a karácsonyi készülődés időszaka. Ekkor mindannyian jobban figyelünk egymásra, inkább észrevesszük azokat, akik elesettek, szomorúak, vagy magányosak. Küldj Te is egy rajzot, melynek témája a "Karácsony" vagy a "Szeretet", és a családháló eljuttatja azt egy egyedülálló idős embernek. Szerezz örömet egy rajzzal azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van a szeretetre.

Bővebben...
 
Móra Ferenc nevét vette föl a nyékvárkonyi iskola...

Nyékvárkonyi Móra Ferenc Alapiskola

 

…méghozzá egy kerek évforduló kapcsán: ötvenéves az intézmény. A születésnapot november 18-án ünnepelték. Ötven év bizony nem kevés még egy iskola életében sem. Az igazgatónő, Polácsek Mária beszédében volt mit felsorolni a sikerek, elért eredmények kapcsán.

Bővebben...
 
Kulisszajárás a Komáromi Jókai Színházban

Kulisszajárás a Komáromi Jókai Színházban

 

Szeptember 15-én, csütörtökön te is beleshetsz a kulisszák mögé a Jókai Színházban, Komáromban. Délelőtt  tíztől próbát tartanak a színészek, ide is benézhetsz. A kulisszajárás délután fél háromtól fél ötig húsz percenként indul. Ekkor olyan helyekre léphetnek be a látogatók, ahova máskor, közönségként nem. Például az öltözőkbe, a díszlet- kellék-, sminktárba.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 11