Híradó
A felelős turisták vigyáznak a kirándulóhelyekre

 

2013. november 6-án volt a felelős turizmus világnapja. Találkoztatok már a kifejezéssel? A természetbarátok, idegenvezetők és felelős turisták azt szeretnék elérni a világnap rendezvényeivel, hogy a látogatók jobban odafigyeljenek a kirándulóhelyekre, és azok sokáig vonzók maradjanak. Magyarán, hogy a turisták minél kevesebb kárt okozzanak utazásaik során a környezet és az ott élő emberek számára.

Bővebben...
 
Harmos Károly Képzőművészeti Kiállítás Komáromban

 

2013. szeptember 30-án képzőművészeti kiállítás nyílt Komáromban. Az Irodalom–Képzőművészet–Zene című pályázat díjnyertes munkáit állították ki a Jókai Mór Alapiskola dísztermében. Ez volt a 6. országos képzőművészeti verseny, amelyet a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége hirdett meg több társrendezővel együtt. A legsikerültebb munkák tavasszal már Pozsonyban is láthatók voltak. Most a komáromi gyerekek tekinthették meg a népmesék és a népdalok világát idéző rajzokat, tehetséges társaik alkotásait. A kiállítás két héten át tartott nyitva, és a szakemberek szerint még a pedagógusok számára is igen tanulásgos volt.

Bővebben...
 
A mesemondás hónapja

 

Szeptember a mesemondás hónapja volt. Füleken mesekonferenciát tartottak, Komáromban pedig még az utcán is meséltek.

Bővebben...
 
A 38. Duna Menti Tavaszon

38. Duna Menti Tavasz

 

Bárcsak mindig ez a nap volna!” így sóhajtott föl az oroszlán, amikor legördült a függöny, és az utolsó előadás is véget ért. Már csak a délutáni programok meg a másnapi eredményhirdetés volt hátra a fesztiválból. Pedig milyen jó volt versenyezni, lázban égni, közönség elé állni, szerepelni! Bárcsak mindig ez volna!

Bővebben...
 
A 22. Tompikán

Tompa Mihály

 

Sokan versenyeztek az idén a Tompikán, a vers- és prózamondók országos seregszemléjén Rimaszombatban. Talán most indultak neki legtöbben az utóbbi években, hogy a szép szó ünnepén ország-világ előtt megmutassák, mit tudnak.

Bővebben...
 
7 mérföldes csizmában heted7 határon át

7mérföldes csizmában heted7 határon át

 

Országos döntő a Mesebirodalomban

Aki 2013 április végén az országos döntőre eljutott, annak bizony előbb nem akármilyen csizmát kellett a lábára húznia, hogy a hosszú úton szaporán fogyjanak a mérföldek, és a tarisznyában gyűljenek a pontok. Az iskolai, körzeti, területi verseny után, fél év kitartó munkájával, a legjobb csapatok beállíthatták az irányt Vásárút felé, és nekiindulhattak az utolsó fordulónak.

Bővebben...
 
2013 - a külhoni magyar kisiskolák éve

2013 - a külhoni magyar kisiskolák éve

 

Elindult a 2013 - a külhoni magyar kisiskolák éve című program, amelyre 100 millió forintot különítettek el a Bethlen Gábor Alapnál – jelentette be Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár Budapesten.

Bővebben...
 
A Történelemtanárok Társulásának állásfoglalása

Történelemtanárok Társulása

 

2013. február 8-án Komáromban tartotta közgyűlését a szlovákiai magyar történelemtanárokat tömörítő Történelemtanárok Társulása. A konferencia mintegy 60 résztvevője egy állásfoglalást fogadott el a szlovákiai magyar történelemoktatás helyzetével kapcsolatban. Az állásfoglalás szövegét a bővebben... gombra kattintva olvashatja.

Bővebben...
 
Álomfogók

Gergő és az álomfogó

 

Hozzád is eljutott a híre? Vagy talán már láttad is a darabot? A könyvet, Gergő és az álomfogót rég olvastad? Könnyen lehet! Hiszen Böszörményi Gyula meseregényének első kötete évekkel ezelőtt jelent meg, és azonnal nagy siker lett. Akkoriban úgy beszétek róla, mint a magyar Harry Potterről.

Bővebben...
 
A 37. Duna Menti nyertesei

37. Duna Menti Tavasz

 

Hát persze hogy mindenki nyert! Legfőképp a dunaszerdahelyiek, hiszen majd egy héten át Meseváros volt a városukban, a gyerekek irányították a fő ügyeket, és még királyuk is volt: az Igazságos Második Mátyás.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 11