Híradó
Beiratkozások a 2015/2016-os tanévre február hónapban

 

Februárban is tart a beiratkozási időszak a magyar tanítású nyelvű alapiskolákban. Ezúttal két ipolysági alapiskola, valamint a rimaszombati Tompa Mihály Alapiskola programjaira hívjuk fel a figyelmet.

Bővebben...
 
Beiratkozások a 2015/2016-os tanévre

 

Folytatódnak a beiratkozások a magyar tanítású nyelvű alapiskolákban Léván, Szencen és Dunaszerdahelyen. Minden érdeklődőt, szülőket és leendő diákokat egyaránt szeretettel várnak az intézmények.

Bővebben...
 
Beiratkozás a Boldog Salkaházi Sára Iskolaközpontba

 

A Kassai Érsekség alapításában Szepsiben 2015. szeptember 1-jén megnyitja kapuit a magyar tannyelvű Boldog Salkaházi Sára Iskolaközpont, óvodai, alapiskolai és gimnáziumi szinten. Az ünnepélyes beiratkozás 2015. január 15-én lesz a Szepsi Városi Művelődési Központ nagytermében.

Bővebben...
 
Még a nap is mosolygott a Duna Mentin

 

Végre! Az idén a napocska is rámosolygott a fesztiválozókra a 39. Duna Menti Tavaszon. 2014 június első hetében hideg se volt, de még eső sem esett Dunaszerdahelyen, minden délután vígan lehetett játszani a Művelődési Központ előtti téren felállított Mesevárosban.

Bővebben...
 
Eredményhirdetés a mese- és versírók versenyén

 

Ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget a mese- és versíró verseny 2014. május 6-án a somorjai kultúrházban. A bábterem zsúfolásig megtelt, szülők, nagyszülők és tanító nénik együtt izgultak a gyerekekkel. Ki írta legjobb mesét, verset, akadt-e igazán tehetséges tollforgató a pályázók között, hogyan értékelt a zsűri? ‒ ezen a délutánon minden kiderült.

Bővebben...
 
A 23. Tompikán

 

Becézgetjük, mert szeretjük. Hiszen nem is igazán verseny ez már, hanem fesztivál a javából. Itt mindenki jól érzi magát, még a fellépés előtt izguló versenyző is. Mert mindenki tudja: aki a Tompikára eljut, az mind győztes.

Bővebben...
 
Globális nevelés szemléletet tanulhatnak a tanárok

 

Mintegy másfélszáz oktató részesülhet díjmentes továbbképzésben 2014 márciusa és júliusa között egy Európai Uniós projekt keretében. A képzés célja, hogy átadja a globális nevelés szemléletrendszerét a pedagógusok számára, amelynek segítségével tantárgytól függetlenül építhető bele a tanmenetbe a globalizációval kapcsolatos kihívások megbeszélése, közös átgondolása.

Bővebben...
 
IX. Bíborpiros szép rózsa - Népzenei vetélkedő

 

Ebben a vetélkedőben az a legjobb, hogy nagymamák, nagypapák, anyukák, apukák és gyerekek egyszerre és együtt vetélkedhetnek benne. Mindenki szerepelhet, megmérheti a tudását, aki szereti a magyar népdalt, jól tud énekelni vagy valamilyen hangszeren játszani.

Bővebben...
 
Beíratás a Nánai Alapiskolába

 

Az alapiskola vezetése értesíti a szülőket, hogy  a 2014/2015-ös tanév 1. évfolyamába a beíratás 2014. február 5-én és február 6-án lesz 9.00 és 16.00 óra között az iskola épületében.

Bővebben...
 
Rumcájsz, a rabló

 

Zenés mesejáték a Komáromi Jókai Színházban

Hogy miért lett Rumcájsz, az egyszerű cipészmester rabló? Az uraság miatt, persze. Maradt volna Jičínben, csak hát elűzték őt onnan. Így lett belőle rabló az erdőben, aki minden szegény emberen, manón és tündéren segít, aki hozzá fordul  panaszával.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

7. oldal / 11