Híradó
Négy kerek nap a 42. Duna Mentin

 

Bizony furulya is szólt meg dob pergett, kígyót bűvöltek és ördögöt is űztek május legvégén a Duna Menti Tavaszon. Összesen 33 – figyelem! bűvös szám! – csoport jutott el az idén a bábozók és színjátszók országos seregszemléjére, Dunaszerdahelyre.

Bővebben...
 
Kondorosi iskolások filmterve vált valóra

 

Közel húsz általános iskolai osztály diákjai pályáztak filmtervekkel az EAThink2015 Európai Uniós projekt nemzetközi pályázata keretében. A győztes csapatot egy Békés-megyei általános iskola, a kondorosi Petőfi István Alapfokú Művészeti Iskola felsősei alkották, akiknek ötletéből egy profi filmes stáb készített valódi, szemléletformáló kampányfilmet. A diákok az egész napos forgatáson is részt vehettek május elején, saját ötletük stúdióbeli megvalósulásakor.

Bővebben...
 
Adysok közt Párkányban

 

Igazán jó hangulatú találkozó volt! Talán azért is, mert végre tavasz volt, és mert sokan voltunk. Az összes harmadikos összegyűlt a könyvtárszobában, mind a négy osztály!

Bővebben...
 
Ünnepeltek a Tompikán!

 

Mind a három napon esett az eső és szokatlanul hideg volt az idén a Tompikán Rimaszombatban. Hogy aztán hogyan lett ebből mégis fesztiválhangulat? Hát úgy, hogy mindenkit égetett a versenyláz, az előadókat, a kísérőket, de talán még a nézőket is.

Bővebben...
 
Nyolckor a bárkán - Bemutató a komáromi Jókai Színházban

 

A Jókai Színházban nem feledkeznek el a gyerekekről. 2016 decemberében, Mikulás napja előtt ‒ ahogy az már náluk lenni szokott ‒ most is új mesejátékot mutattak be a legkisebbeknek. A darab titokzatosan hangzó címe: Nyolckor a bárkán. A szerzője egy német író, Ulrich Hub.

Bővebben...
 
Fesztiválról fesztiválra, versenyről versenyre 2016-ban

 

2016 május végétől egymást érték a fesztiválok. Érsekújvárban a kórusok adtak egymásnak találkozót, Dunaszerdahelyen a bábosok és színjátszók fesztiváloztak, június elején pedig a népmesemondók versengtek Rozsnyón.

Bővebben...
 
A 25. Tompikán

 

2016. április végén, 28‒30-án lezajlott Rimaszombatban a 25. Tompika, a vers- és prózamondók országos versenye. Óriási siker volt. Mindenki eljött. Azok is, akiknek az előadói, színészi, művészi pályája valamikor hajdanán innen, a Tompikáról indult.

Bővebben...
 
A budapesti könyvfesztiválon a Kabóca-könyvek

 

Jól sikerült 2016. április 22-én, pénteken Budapesten, a Nemzetközi Könyvfesztiválon A földönkívüli kislány bemutatkozása. Petres Csizmadia Gabi, a nyitrai egyetem oktatója csupa érdekes dolgot mondott Mikiről meg a hasonló kisfiúkról és persze a mesekönyvről.

Bővebben...
 
A földönkívüli kislány szerzői a nemzetközi könyvfesztiválon

 

A könyvfesztiválon Budapesten – ahol rengeteg mesekönyvet is bemutatnak és árusítanak a világ minden tájáról a kiadók, és számos program várja a gyerekeket – a -sorozatunkban megjelent mesekönyv, A földönkívüli kislány is ott lesz az idén a standokon. Sőt!

Bővebben...
 
Tojásgyűjtő verseny

 

Tojásgyűjtő versenyt hirdet a húsvétvárás jegyében a tardoskeddi Szemerényi Károly Alapiskola. A legtöbb kifújt tojást összegyűjtő osztályok tanulói mozijegyet nyernek. A verseny 2016. március 22-ig tart. Addig lehet gyűjteni és fújogatni a tojásokat.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 11