Híradó
Huszonnyolcadszor a Tompikán

 

2019 áprilisának végén ünnepeltek a szavalók és a prózamondók Rimaszombatban ‒ a legjobbak az országban, akik az iskolai meg a további fordulók után eljutottak a döntőbe, a Tompa Mihály Országos Versenyre.

Bővebben...
 
Magyar Majális Dunaszerdahelyen

 

2019. május 2-án kezdetét veszik a VI. Magyar Majális programjai a dunaszerdahelyi szabadidőparkban. A rendezők változatos programkínálattal várnak mindenkit.

Bővebben...
 
Mátyás király krónikái

 

Mátyásról szól a Komáromi Jókai Színház darabja. De nem a nagy királyról ‒ az igazságosról! ‒, hanem a szépreményű ifjúról, aki majd még sokra viszi. Lehetne a darab címe az is, hogy Mátyás király krónikása.

Bővebben...
 
Melyik cím a legjobb? Szavazzunk!

 

Még 2018 nyarán kaptuk ezt az iskolaújságot Tardoskeddről. Lángocska a címe, a Szemerényi Károly Alapiskola kiadványa. Szerkesztői az egész év eredményeit és eseményeit összefoglalták benne. Szólnak iskolai ünnepségekről, kiállításokról, versenyeken elért eredményekről, sí- és úszótanfolyamról, még a kedvencekről is (na nem a matekról, hanem pl. a kedvenc könyvekről!).

Bővebben...
 
A 43. Duna Menti Tavaszon

 

Micsoda véletlen! Éppen a gyereknapon volt 2018-ban a Duna Menti Tavasz zárónapja Dunaszerdahelyen. Kétszeresen is ünnepelhettek hát azok, akik részt vettek a seregszemlén, és mindenkinek járt a hármas fagyi. A közönségnek is persze, de legelsősorban azoknak – ne sajnáljuk tőlük a dicsőséget! –, akik gyémántsávosok lettek.

Bővebben...
 
A 27. Tompikán

 

Nem volt egyszerű helyzetben a zsűri 2018-ban a Tompikán, hiszen nagyon sok versenyző, szavaló, prózamondó és verséneklő előadását kellett értékelnie, közel kétszázat, ami rekordnak számít a seregszemle történetében.

Bővebben...
 
A Hoppláda. A Komáromi Jókai Színház új mesejátéka

 

2018 márciusában új mesedarabot mutatott be a Jókai Színház Komáromban. Végre! – mondhatnánk. Hiszen majdnem hozzászoktunk már, hogy minden évben, méghozzá december elején, Mikulás-napra valami újjal lepi meg a színház a gyerekeket.

Bővebben...
 
Találkozó: meseolvasás, beszélgetés a Tarczy Lajos Alapiskolában

 

Karácsony előtt nem sokkal a Tarczy Lajos Alapiskola tanulóival, a tarczysokkal találkoztunk Hetényen. A nevüket jól ismerhetitek például a Duna Menti Tavaszról vagy a Tompikáról, hiszen az iskola szavalói, színjátszói és bábosai mindig ott vannak ezeken az országos versenyeken.

Bővebben...
 
A mi karácsonyi asztalunk - Rajzpályázat

 

Sok szép rajz érkezett karácsonyi pályázatunkra. Gyönyörködhetünk bennük! Nézzük csak! Mi kerül a karácsonyi asztalra? Lesz hal – talán éppen citromos és vajban párolva –, pulykacomb, valahol hurka, kolbász, pecsenye, mézessüti, dobos torta, a szülőknek koccintanivaló, bor, pezsgő és  persze szép teríték, gyönyörű damasztabrosz gyertyákkal, kristálypoharakkal, tányérokkal.

Bővebben...
 
Szeptemberi pillanatok

 

Nagy nap volt szeptemberben a negyedik: elkezdődött az iskola. Ünneplőbe öltöztünk, lázban égtünk már korán reggel. Azok különösen, akik most lettek óvodásból elsősök, és ezen a napon kezdték meg az iskolába járást. Azóta már ők is tudják, hogy jó hely a suli.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 11