Híradó
A 46. Duna Menti Tavaszon

 

2022-ben végre Duna Menti Tavasz is volt! Persze nem egészen olyan, mint szokott. Mert az előválogatás bizony hiányzott. Elég volt csak bejelentkezni a fesztiválra, és máris biztos volt a részvétel. Június első napjaiban így is csak feleannyi, a szokásos negyvenegynéhány helyett most 22 színjátszó és bábcsoport érkezett Dunaszerdahelyre.

Bővebben...
 
Majdnem Tompika

 

2022-ben minden megvolt, szinte éppen úgy, ahogy a Covid-járvány előtti években. Csak a döntő éppen nem Rimaszombatban, hanem Érsekújvárban volt, és nem Tompa Mihály Országos Versenynek, hanem Petőfi–Tompa Országos Seregszemlének neveztük.

Bővebben...
 
Író-olvasó találkozó a Kodály Zoltán Alapiskolában

 

2022. április 1-jén író-olvasó találkozón láttuk vendégül iskolánkban, a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskolában Csehy Zoltánt. A költő verseit a -könyvek sorozatban megjelent, Kimaradsz egy körből! című, nemrég megjelent kötetben már hónapokkal korábban elolvasták az ötödikesek. A jó humorú, nyelvi játékokkal teli költeményekkel élvezettel ismerkedtek a gyerekek, s maguk is megpróbálkoztak a versfaragással: Csehy Zoltán verseihez hozzáírtak egy-egy versszakot.

Bővebben...
 
Olvasóikkal találkoztak a Kabóca-könyvek szerzői

 

2022. április 8-án olvasóikkal, a Duna Utcai Alapiskola tanulóival találkoztak Pozsonyban a -könyvek legutóbbi köteteinek szerzői,Tóth László, Balla Margit és Lukács Hajnalka. A találkozóra a #slovo#jazyk#kniha (#szó#nyelv#könyv) című kiállítás kísérőprogramjaként került sor a BIBIANA, a Művészetek a Gyerekekért Nemzetközi Házában.

Bővebben...
 
Az Év Gyerekkönyve Díj 2022

 

Az Év Gyerekkönyve Díj 2022 jelöltjei közt van Csehy Zoltánnak a -könyvek sorozatban ősszel megjelent Kimaradsz egy körből! című verseskötete. A díjat a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum osztja ki szakmai zsűri döntése alapján az előző évben megjelent, kiemelkedő művek alkotóinak. Csehy Zoltán kötete Az Év Gyerekkönyvírója-díj  (6-12 éves korosztály) jelöltjei közt szerepel.

Bővebben...
 
Kiállítás a BIBIANA-házban

 

2022. március 24-én nyílik meg Pozsonyban a BIBIANA-házban, a gyerekirodalom központjában a #slovo#jazyk#kniha (#szó#nyelv#könyv) című kiállítás, amely a szlovákiai nemzeti kisebbségek gyerekkönyveiből és gyereklapjaiból nyújt válogatást sok kísérő programmal, bemutatókkal, felolvasásokkal együtt. A kiállításban bemutatkozik kiadónk is lapunkkal, a -val és a -könyvsorozat köteteivel. A kiállítás megtekinthető lesz egy hónapon keresztül egészen 2022. április 24-ig. A programok a BIBIANA Facebook-oldalán követhetők.

Bővebben...
 
Elismerés a Kabóca-könyvek illusztrációinak

 

Lapunk és a -könyvek illusztrációival díszítette az Opus irodalmi folyóirat a 2021/6-os számát, amelyet a szerkesztőség a szlovákiai magyar gyerekirodalom alkotásainak szentelt. Ugyanezekből az illusztrációkból a Csallóközi Könyvtár online kiállítást is rendezett, amely megtekinthető a könyvtár Facebook-oldalán.

Bővebben...
 
A varázsláda titka

 

Csodás dolog a varázsláda, a vásárúti gyerekek a József Attila Alapiskolában már tudják. Két napon át varázsoltak belőle. Hogy mit? Természetesen meséket és verseket. Képzeljétek, odavarázsolták Vásárútra Cicúrt, a bátor nyomozókutyát, akit ti is ismerhettek a lapunkból. Sőt bennünket is!

Bővebben...
 
Cicúr is bemutatkozott

 

Cicúr, a kiskutya ügyes volt decemberben. 2021 karácsonyára elkészült a különös kalandjáról, egy nyomozás történetéről szóló könyv, és a boltokba került. Jó, ha erről tudnak a gyerekek, gondolta a kiskutya. Igaz, sok gyerek a -ban már olvashatott az esetről, a könyv azonban mégis más.

Bővebben...
 
Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny 2021

 

Januári-februári lapszámainkban közzé szoktuk tenni a tavaszi országos fesztiválok, versenyek felhívásait, időpontjait, helyszíneit, hogy senki el ne feledkezzen, és időben kezdjen készülni a nagy eseményekre. Most ez elmarad, mert egyelőre a rendezők és senki más sem tudja, hogy milyen lesz a járványhelyzet tavasszal, és lehet-e majd találkozni, összegyűlni, együtt lenni sok gyereknek országos rendezvényeken.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 11