Híradó
A 47. Duna Menti Tavaszon

 

2023 májusának végén újra megnyitotta kapuit a Meseváros Dunaszerdahelyen. Húsznál is több báb- és színjátszó csoport mutatkozott be a Csallóköz fővárosában. Négy napon át tartott a nemes vetélkedés, persze mindenki nyerni akart. Nyert is! Rengeteg díjat kiosztott a zsűri, bronz-, ezüst-, arany-, sőt még két gyémántsávos minősítést is.

Bővebben...
 
A kacagó királykisasszony

 

Egy olyan mesejátékot mutatott be 2023 májusának végén a Jókai Színház Komáromban, amit eddig még sehol sem játszottak, ez volt a darab első, vagyis ősbemutatója. N. Tóth Anikó írta egy pályázatra, ahol az övé lett a győztes mű.

Bővebben...
 
Nemecsek grundja a Jókai Színházban

 

Hogy milyen volt a grund, az a darabka föld, ahol a Pál utcai fiúk életre-halálra vívták nagy csatáikat a vörösingesekkel, azt most a színházban is megnézhetitek Komáromban. Molnár Ferenc regényét zenés darabként, nagyszabású musical formájában állította színpadra a Jókai társulata.

Bővebben...
 
Bányászat és múzeum gyerekszemmel

 

A gyerekekkel is ünnepelt a Bányászati Múzeum Rozsnyón. 120. születésnapja alkalmából ősszel rajzpályázatot hirdetett az iskolások számára A Bányászati Múzeum a gyerekek szemével címmel. A pályaművek bármilyen technikával készülhettek, a megkötés csupán a témát illetően volt, annyi, hogy az alkotások valamiképpen a múzeumról, a tekintélyes 120 éves történetéről szóljanak.

Bővebben...
 
200 éve született

 

Bizony, régen volt! Mégis a mai gyerekek is, akik magyar iskolába járnak, mind fújják az Anyám tyúkját, a kurta kocsmát, a János vitéz sok versét, hadd ne soroljam. Hogyan van ez? Ki volt ő? Hogyan tanultátok az iskolában? És hogy fogjátok ünnepelni egész évben Petőfi Sándor születésének kerek 200. évfordulóját?

Bővebben...
 
A Magyar Népmese Napja a Stampayban

 

Mesét hallgatni mindig jó. De különösen az a népmese napján, mert olyankor igazi mesemondók érkeznek az iskolába, és úgy mondanak mesét, ahogy régen mondtak, akkor, amikor még se tévé, se rádió nem volt, nem is beszélve a mobilról. Szóval amikor az emberek egymásnak meséltek, és nem csak a gyerekeknek.

Bővebben...
 
A Magyar Népmese Napja 2022

 

A magyar népmesének is van ünnepnapja, méghozzá szeptember 30-án. Hogy miért éppen ekkor? Aki még nem tudná, annak is könnyű kitalálnia, hiszen ezen a napon született Elek apó, a nagy mesemondó. Nincs magyar gyerek, se felnőtt ma a világon, aki ne ismerne, ne olvasott volna már akár csak néhány Benedek Elek-mesét, ne őrizné ott a könyvespolcán a Többsincs királyfi, a Csillagszemű juhász vagy a Rátóti csikótojás történetét valamelyik mesekönyvében.

Bővebben...
 
Fesztiváloztunk Budapesten

 

Pszt! Kezdődik a mese! Cicúr és Kifli kutya a parkba indul. Lulu macska persze nem tart velük. Szaglászás a bokroknál, majd megérkezik a titokzatos vendég… Itt ért véget a felolvasás. A folyatást a hallgatóságnak kellett kitalálnia. Ki lehet a titokzatos vendég? Honnan érkezett?

Bővebben...
 
Újra Pozsonyban

 

2022 májusában számoltunk be arról, hogy amikor a könyv hónapját, a költészet, majd a gyerekkönyvek nemzetközi napját ünnepeltük, jeles kiállításra került sor Pozsonyban: a Szlovákiában élő nemzetiségek, a különféle nyelven beszélő népek gyerekkönyveiben és -lapjaiban gyönyörködhettek a BIBIANA Házba látogatók.

Bővebben...
 
Ünnepélyes tanévnyitó 2022

 

A magyar iskolák országos tanévnyitóját 2022 szeptemberének legelején egy gömöri kis faluban, Deresken tartották. Az elsősök is bemutatkoztak. Szép könyvet és iskolatáskát is kaptak.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 11